Doorgaan naar artikel
Weekly Geek Top 5: Limited Edition Game Boys
Danielle Rooijakkers
Danielle Rooijakkers
Profiel

Game Boy is jarig en bestaat vandaag 25 jaar! Daarom staat de Weekly Geek Top 5 van deze week ook in het teken van Nintendo’s handheld. Er zijn over jaren verschillende Game Boys verschenen, van de klassieke Game Boy tot aan de Game Boy Advance Micro en deze kwamen in alle kleuren van de regenboog. Speciaal voor het vijfentwintig jarig jubilieum hebben wij de vijf coolste Limited Edition Game Boys voor jullie op een rijtje gezet. Welke zou jij dolgraag in je collectie willen?

Nummer 5

Game Boy Advance SP Classic NES

De eerste uit het rijtje is de Game Boy Advance Classic NES die in 2004 in Amerika is verschenen. Een Game Boy Advance SP helemaal in de stijl van de allereerste Nintendo console.

gameboy advance sp classic nes

Nummer 4

Game Boy Pocket Hello Kitty

Eentje voor de dames onder ons, deze roze Game Boy Pocket met een Hello Kitty-thema. De Game Boy Pocket Hello Kitty is in 1997 enkel in Japan verschenen, waar Hello Kitty natuurlijk razend populair is.

gameboy pocket hello kitty

Nummer 3

Game Boy Advance SP Zelda

Deze Game Boy Advance met een Zelda-thema is verschenen in 2004 en is de enige uit het rijtje welke in Europa verkrijgbaar was. Het is in ieder geval wel een must-have voor elke Zelda-fan onder ons.

gameboy advance sp zelda

Nummer 2

Game Boy Color Pokemon Center

Eigenlijk is deze Game Boy Color-versie met zijn blauw/oranje qua kleurencombinatie best lelijk, maar daardoor stiekem toch ook weer erg cool. De Game Boy Color Pokemon Center is er weer eentje die enkel in Japan is verschenen, in 1999.

gameboy color pokemon center

Nummer 1

Game Boy Black Wario

Waar er van de meeste Game Boys sowieso al meerdere kleuren standaard verkrijgbaar waren, kent de klassieke Game Boy maar één standaard kleur: grijs. Het aantal speciale edities is hiervan ook maar erg klein. Daarom verdient de Game Boy Black Wario de eerste plaats. Deze was enkel als prijs te winnen bij de Ghost Train Show van 1989 tot 1991 in de UK en daarom ook nog erg zeldzaam.

gameboy black wario