Doorgaan naar artikel
Microsoft Surface Pro 4 onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het Windows 10-devices-evenement in New York heeft Microsoft enkele nieuwe apparaten onthuld geoptimaliseerd voor Windows 10. 

Sinds 29 juli dit jaar was Windows 10 eindelijk beschikbaar. Eigenaren van Windows 7 of Windows 8.1 konden deze update gratis downloaden en installeren en dit zal gedurende het eerste jaar gratis blijven. Wanneer er een nieuw apparaat wordt gekocht zal daar direct Windows 10 op geïnstalleerd zijn en wie de upgrade naar Windows 10 na het eerste jaar alsnog zou willen zal deze moeten kocht moeten worden. Microsoft liet tijdens het evenement weten dat Windows 10 inmiddels al 110 miljoen keer is geüpgraded.

Met de komst van deze nieuwe Windows-versie heeft Microsoft ook nieuwe apparaten onthuld die geoptimaliseerd zijn voor Windows 10. Microsoft heeft een nieuwe versie in de Surface-serie aangekondigd. Dit nieuwe model krijgt de toepasselijke naam Microsoft Surface Pro 4, een 2-in-1 apparaat wat de functionaliteit biedt van zowel een tablet als een laptop. De Microsoft Surface Pro 4 is maar liefst 8,4 millimeter dun en is voorzien van een 12,3 inch PixelSense-scherm. Hij model zal overigens verkrijgbaar zijn met verschillende 6th Generation Intel Core m-, Core i5- en Core i7-processors. Hiermee is het apparaat voor iedereen geschikt, van student tot professional. De Microsoft Surface Pro 4 is maar liefst 30 procent sneller dan zijn voorganger en is bovendien stiller en wordt minder warm. Daar bovenop heeft het nieuwe model een verbeterde accuduur van wel negen uur.

Door de Surface Pro 4 Type Cover wordt de tablet omgetoverd tot een laptop. Deze cover is volledig opnieuw ontworpen en is voorzien van mechanische toetsen die geoptimaliseerd zijn voor het snelle typewerk. De cover is tevens bruikbaar voor de Microsoft Surface Pro 3. Verder is de Surface Pro 4 Type Cover voorzien van een vingerscanner om gemakkelijk en veilig toegang te krijgen tot je Windows-omgeving. Daarnaast is er de nieuw ontworpen Surface Pen die tot wel 1.024 niveaus van drukgevoeligheid herkend. Hierdoor wordt het mogelijk om met grote precisie te teken.

De Microsoft Surface Pro 4 zal vanaf 19 november dit jaar in Nederland verkrijgbaar zijn en zal verkrijgbaar zijn in de onderstaande modellen:

  • Surface Pro 4 Core M 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 999 euro (inclusief btw)
  • Surface Pro 4 Core i5 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 1.099 euro (inclusief btw)
  • Surface Pro 4 Core i5 256GB (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.449 euro (inclusief btw)
  • Surface Pro 4 Core i7 256GB (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.799 euro (inclusief btw)
  • Surface Pro 4 Core i7 256GB (16GB RAM) voor een adviesprijs van 1.999 euro (inclusief btw)
  • Surface Pro 4 Core i7 512GB (16GB RAM) voor een adviesprijs van 2.449 euro (inclusief btw)