Doorgaan naar artikel
Columntail – 007 special
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

De nieuwe film van James Bond komt morgen uit. Een mooie gelegenheid om de Martini weer eens uit de kast te pakken. Op mijn website blog ik over pure voeding. Ontdekken hoe producten en recepten tot stand komen vind ik interessant en ik hou er van om iets zelf te maken. Een uitdaging om aan de slag te gaan met een stoere James Bond cocktail, waarvan niemand het exacte recept weet.

Shaken, not stirred. Dat is het eerste wat in mij opkomt als ik aan James Bond denk. Een Martini wordt meestal niet geschud, maar geroerd om te voorkomen dat hij troebel wordt. Best eigenwijs om te gaan voor een shaken Martini. Ik hou wel van eigenwijs. In de laatste Bond-film had James een Heineken in zijn hand. Ik ben benieuwd wat hij in zijn nieuwe film gaat drinken, misschien wel één van mijn varianten op zijn favoriete cocktail ;).
Martini is een mix van gin en droge witte vermout. Vermout is een versterkte wijn op smaak gebracht met kruiden. Gin is een sterke alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag. De verhouding van Gin en Vermout die James Bond gebruikt is niet bekend. Net als de Bond-films, is de Martini cocktail dus best spannend.

Voor onderstaande cocktails heb ik een fles Martini gekocht. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de Martini zelf te mixen tot het perfecte resultaat.

Martini Orange

  • 120 ml Martini
  • ½ sinaasappel (a 60 ml sap)
  • ¼ limoen
  • ½ rode peper
  • Prikker met 3 olijven

Pers de rode of oranje peper, de sinaasappel en de limoen en shake deze in een cocktailshaker met de Martini goed door elkaar. Prik drie olijven (het liefst zoete of met knoflook) aan een prikker en hang deze in je cocktail.

Columntail

Martini Original

  • 150 ml Martini
  • ¼ limoen
  • Prikker met 3 olijven
  • Limoen schil

Shake de martini met de sap van een kwart limoen. Leg een stukje limoenschil in het glas en vul deze met de Martini. Leg een prikker met 3 olijven in het glas om het af te maken.

Ik wens jullie een hele fijne voorstelling morgen, CHEERS!

Liefs,

Kim van www.purefoodie.nl