Doorgaan naar artikel
Just Dance 2016
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

Conclusie

Just Dance 2016 is zeker een leuk gezelschapsspel voor alle leeftijden en speelt vooral leuk met een groepje vrienden. De tracklist is divers, maar verveelt enigszins snel, gelukkig is daar een online dienst voor aan toe gevoegd. De dansen zijn uitdagend, maar helaas niet van te voren te oefenen, het spel is dan ook meer gemaakt om het gezellig te hebben dan choreografie uit het hoofd te leren. Mocht je geen beschikking hebben over een camera of PS Move dan is het altijd nog mogelijk dit spel te spelen met je smartphone, wat zeker een pluspunt is.

Just Dance 2016 is alweer het zevende deel in de lijst van Just Dance games, los van de spin-off series. Lees snel wat wij van deze party game vonden!

Voor diegene die games Just Dance niet kennen, eerst een kleine uitleg. Just Dance 2016 is een party game die er helemaal voor gemaakt is om jou en je vrienden, familie, collega’s en kennissen te vermaken door de gekste en coolste moves uit te halen voor de tv. Alleen kan ook, maar met vrienden is het een stuk leuker. Het spel is te krijgen voor de Wii U, Xbox One en de Playstation 4, en op de laatste hebben wij hem mogen uitproberen.

just dance 2016 containersA

De moves kunnen door verschillende zaken geregistreerd worden (op de PS4), namelijk de PS Camera, Playstation move en je eigen telefoon. (iOS en Android worden ondersteund). Zolang je telefoon over goede sensoren beschikt voor het vastleggen van beweging werkt dit heel fijn. Hou je telefoon wel goed vast, want voor je het weet ligt hij aan de andere kant van de kamer. Daarom hebben wij gekozen voor de meest veilige manier namelijk de PS camera. De camera legt niet heel lekker alle bewegingen vast, maar werkt wel het beste. Al komt het soms voor dat de speler gewoon wat met de armen zwaait en er in beeld komt te staan “Perfect!”.

Het is dan ook wel een game die meer is gemaakt voor het spelen met vrienden dan het perfect vastleggen en leren van een choreografie. Naarmate je het vaker speelt gaat het natuurlijk allemaal beter. Helaas is het wel zo dat er geen oefen functie inzit zodat je snel de moves goed kan leren en van je vrienden kunt winnen. Dit kan een iritatiefactortje zijn als je graag de moves tot in de puntjes zou willen oefenen. Rechts onder in beeld komt wel een lijst met dansmoves langs zodat je weet wat er aan gaat komen, al ziet dit er soms meer uit als oude egyptische hierogliefen en kan je beter op de danser/danseres letten en die proberen bij te houden.

In Just Dance 2016 zitten een aantal leuke functies om een gezellige avond met wat vrienden (of alleen) te hebben. Zo is er de Dance party, de meeste bekende modus. In deze modus kunnen er één of meerdere spelers strijden om de puntenbalk zo goed mogelijk te laten vullen en de meeste punten te scoren met hun goede moves. In Dance Quest is het de bedoeling telkens drie nummers te dansen en na die drie in de top drie te staan om door te mogen naar de volgende drie nummers.

Dan is er nog de World Video Challenge waar je dansjes van andere spelers kan bekijken en deze uitdagen. Altijd al gedroomd om de ster in je eigen videoclip te zijn? dan kan dat zomaar waarheid worden met Showtime, waarin je je eigen videoclip kan maken met jezelf in de hoofdrol.

just dance 2016 bruno mars

Dansen kan op nummers van Lady Gaga , Jason Derulo en Bruno Mars, maar er zijn ook een aantal onbekenden op de lijst met dansnummers. Ben je na het dansen op Uptown Funk voor de twintigste keer helemaal klaar met al deze nummers, dan heeft Ubisoft een manier geleverd om dit tegen te gaan, namelijk Just Dance Unlimited . Dit is een abonnement gebaseerde dienst die meer dan 150 nummers beloofd om op te dansen zo vaak als je wilt, maar je zult worden verwacht daar wel voor te gaan betalen net zoals PlayStation Plus en Xbox live Gold. Deze dienst gaat met een abbonement van een jaar € 39,99 kosten. Mocht je het helemaal zat zijn van de standaard afspeellijst kan je er altijd nog over nadenken deze dienst aan te schaffen. Je krijgt hiervoor wel een hele lijst met nieuwe nummers voor terug waarop je weer helemaal los kunt gaan.