Doorgaan naar artikel
Weekly Geek Top 5: Meest Originele Ingame Valuta
Danielle Rooijakkers
Danielle Rooijakkers
Profiel

Geld maakt niet gelukkig, maar het is toch wel erg handig als je het hebt. Ook ingame is het handig te weten wat het geldige betaalmiddel is en hoe je er aan komt. Daarom deze week een Top 5 met de meest originele ingame valuta. Weet jij nog andere ingame munteenheden of betaalmiddelen die een plekje in de Weekly Geek Top 5 van deze week zouden verdienen, laat het dan vooral even weten.

Nummer 5

Simoleon – The Sims

De Simoleon of Simdollar is de munteenheid die gebruikt wordt in een groot altijd Sim-spellen, waaronder voornamelijk de The Sims-franchise. Simoleons zijn vernoemd naar een oude Britse munt, de ‘Simon’, dit betekende in Groot Brittannië in de achtiende eeuw ‘sixpence’. Redelijk origineel bedacht dus.

simoleon

Nummer 4

Blood – Devil May Cry

De Devil May Cry-franchise gaat voor een iets minder vriendelijke valuta, namelijk bloed. Gelukkig is dat vloeibare goedje als demonenjager redelijk makkelijk te verkrijgen, je hoeft er alleen maar flink wat, ja… bloed voor te vergieten. Gelukkig dat we deze valuta in het echte leven niet hanteren, dat zou nogal een bende worden.

blood

Nummer 3

Rupees – The Legend of Zelda

Een van de bekendere ingame valuta’s is denk ik wel de Rupee uit The Legend of Zelda. Gekleurde diamantjes die per kleur een eigen waarde hebben. Nu variëren de kleuren in sommige Zelda-games, maar over het algemeen is de groene één Rupee waard, de blauwe twee Rupees, de rode is twintig waard en de paarse maar liefst vijftig Rupees. Ze zijn redelijk makkelijk te verkrijgen, je komt ze bijna overal wel tegen en kunt ze inwisselen tegen zowat alles wat ingame te koop is.

rupees

Nummer 2

Souls – Dark Souls

Bloed is niet de enige lugubere valuta die je ingame tegenkomt, de Dark Souls-reeks laat je betalen in zieltjes, oftewel Souls. Een groot voordeel is dat je overal vijanden tegenkomt en de Souls dus voor het oprapen liggen. Behalve dan dat je ze eerst uit het lichaam van je vijanden zult moeten rukken. Niet goed voor de hoeveelheid criminaliteit, wel goed voor je portemonnee.

souls

Nummer 1

Bottle Caps – Fallout

Een van de origineelste ‘munteenheden’ ingame blijft toch wel de kroonkurken of Bottle Caps uit de Fallout-games. Deze Bottle Caps liggen letterlijk voor het grijpen, want elke winkel en elke straat beschikt wel over een of meerdere frisdrankautomaten en zo storm lopen die niet meer, na een nucleaire oorlog.

bottlecaps