Doorgaan naar artikel
The Park
Dennis de Caes
Dennis de Caes
Profiel

Conclusie

The Park ziet er grafisch top uit, de muziek en omgeving zorgen voor een leuke horrorsfeer. De speeltijd is echter zeer kort dat maakt mijn eind oordeel 3 sterren.

The Park, Je start op een parkeerplaats waar moeder Lorraine en zoontje Callum op het punt staan naar huis te gaan. Maar Callum is zijn knuffel vergeten en rent terug het Atlantic Island Park in. Lorraine aarzelt geen moment en vraagt aan de portier of ze achter haar zoontje aan mag. Eenmaal aangekomen in het pretpark slaat de sfeer om, het pretpark is gevuld met spoken en het begint langzaam donker te worden, terwijl de muziek onheilspellend omslaat.

Hier begint de zoektocht naar Callum. De besturing hierbij is redelijk eenvoudig. Je kan door je rechtermuisknop in te drukken schreeuwen naar Je zoon om zo aanwijzingen te krijgen welke richting je op moet lopen. Met de linker muisknop kan je aanwijzingen lezen en deuren openmaken maar ook heb je de linkermuisknop nodig om attracties te activeren of te deactiveren.

linker muisknop The Park

De aanwijzingen vind ik persoonlijk duidelijk genoeg. Funcom heeft goed op het geluid en de belichting gelet en dit hebben ze mooi verwerkt in de game. De aanwijzingen leiden je het hele park door, hierbij dien je ook in een aantal attracties te gaan, zoals een boottocht, botsauto’s, het reuzenrad en een spookhuis. Al snel kom je er achter dat deze attracties een eigen leven leiden met de nodige schrikmomenten van dien.

aantal attracties The Park

Een minpunt van de game vind ik echter de speeltijd. Zo wist ik van te voren al dat de game ongeveer twee uur in beslag zou nemen om hem helemaal uit te spelen. Met deze gedachten ben ik daarom maar niet gaan rushen, maar toch heb ik de game in een uur en vijftien minuten uitgespeeld. Dit is aan de korte kant voor een game die toch een tientje kost. Het einde van The Park is een open einde, met de gedachte dat de game zo kort duurt, ga ik er van uit dat Funcom wel met een vervolg of uitbreiding komt.

The Park is op dit moment voor 9,99 euro verkrijgbaar via steam