Doorgaan naar artikel
Bekijk de trailer van Concussion met Will Smith
Meike Berkhout
Meike Berkhout
Profiel

Concussion vertelt het waargebeurde verhaal van de Nigeriaanse forensisch patholoog Bennet Omalu en zijn strijd tegen de Amerikaanse National Football League (NFL). Omalu wordt in Concussion gespeeld door Will Smith (die in 2016 ook te zien zal zijn in het langverwachte Suicide Squad), die zich voor deze film een Afrikaans accent heeft aangemeten.

De film laat zien hoe Omalu, die in Amerika is gekomen voor zijn werk, ontdekt dat professionele football spelers de kans lopen op chronische hersenschade (CTE), waar al meerdere oud-spelers aan zijn overleden. Door zijn research over dit probleem te publiceren, hoopt Omalu CTE onder de footballspelers tot een halt te kunnen roepen. Maar de NFL was al op de hoogte van het probleem en wil niet dat dit openbaar wordt gemaakt. Ze doen er daarom alles aan om Omalu tegen te werken. Wat volgt is een race tegen de tijd voor Omalu om toch zijn research te kunnen publiceren, voordat er een nieuw slachtoffer valt.

Naast Smith zijn ook Alec Baldwin, Luke Wilson en Gugu Mbatha-Raw te zien in Concussion. De film is geschreven en geregisseerd door Peter Landesman (bekend van Parkland). Met Concussion is Will Smith weer in een fijne dramatische rol te zien. De trailer belooft dat het een interessante, maar vooral ook mooie film zal worden.

Concussion draait vanaf 25 december in de bioscoop.