Doorgaan naar artikel
Bekijk de eerste trailer van Finding Dory
Meike Berkhout
Meike Berkhout
Profiel

Eindelijk, Dory en haar vrienden Marlin en Nemo zijn terug! In Finding Dory pakken we het verhaal weer op nadat Nemo eindelijk gevonden werd in voorganger Finding Nemo (2003). Maar dit keer staat, vanzelfsprekend, Dory (met wederom de stem van Ellen DeGeneres) centraal.

Wanneer Dory aan het slaapzwemmen (een vissenvariant op slaapwandelen uiteraard) is, praat ze opeens over gebeurtenissen uit haar verleden; er komen jeugdherinneringen bij Dory naar boven. Maar Dory zou Dory niet zijn, als ze niet zo vergeetachtig zou zijn en dus niet meer weet waar de herinneringen precies over gaan. Desalniettemin gaat ze samen met Marlin (met de stem van Albert Brooks) en Nemo (ingesproken door Hayden Rolence) op onderzoek uit, in de hoop haar familie die ze al zo lang kwijt is, weer te kunnen vinden.

In Finding Dory keren oudgedienden als DeGeneres, Brooks en Willem Dafoe terug, maar maken ook genoeg nieuwe onderwaterdieren hun opwachting. En net als bij Finding Nemo, is de regie in handen van Andrew Stanton (WALL-E). Het kan dus haast niet anders, Dory kennende, dat Finding Dory een heerlijk hilarische film gaat worden.

Finding Dory is vanaf 28 juni in de bioscoop te zien.