Doorgaan naar artikel
Razer Goliathus Soft Gaming Mouse Mat (Speed)
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Razer Goliathus Soft Gaming Mouse Mat is een toevoeging voor je muis wanneer je een fanatieke gamer bent. Naast het voordeel wat je hebt met het moeiteloos bewegen van de muis biedt het ook comfort voor je hand. De muismat kan alleen iets aan de grote kant zijn wanneer je niet al te veel ruimte hebt op je tafel of bureau.

Een muismat is een accessoire dat door veel mensen al voor lange tijd niet meer wordt gebruikt. Met de huidige technologieën van muizen is een muismat ook niet meer echt nodig. Toch zijn er veel gamers die een muismat gebruiken om hun spel te verbeteren.

Gamers gaan normaliter niet voor een standaard muismat die je voor een paar euro bij de lokale computerwinkel kunt kopen, maar gaan op zoek naar een speciale gaming muismat. Er zijn verschillende fabrikanten die muismatten ontwikkelen voor gamers. Razer is één van deze fabrikanten. Naast de muismat staan ze voornamelijk bekend om randapparatuur als toetsenborden, muizen en headsets. Één van de muismatten uit het assortiment van Razer is de Razer Goliathus Soft Gaming Mouse Mat.

Wat biedt de Razer Goliathus Soft Gaming Mouse Mat (Speed) dat een normale muismat niet heeft? Bij het uitpakken van de muismat valt al gauw genoeg het formaat op. Het oppervlak van de muismat is zowat twee keer zo groot als een normale muismat. Houd er dus rekening mee dat je voldoende ruimte hebt op je bureau. Hoewel de muismat in verschillende maten verkrijgbaar is (S,L,M en Ex) is zelfs het kleinste model groter dan de normale muismat.

review: Razer Goliathus

Naast het formaat valt ook de structuur van de muismat op. Het materiaal waarvan de Razer Goliathus is gemaakt is erg flexibel, maar toch ook heel stevig. Het weefsel waarvan de muismat is gemaakt is erg strak getrokken waardoor het enorm glad aanvoelt en er geen naden aanwezig zijn. Mede hierdoor glijdt je muis lekker over de muismat en kost het je minder energie en kan je nauwkeuriger te werk gaan. De muismat kan met elk type muis overweg, of dit nu een optische of een laser-muis is. Ook op je favoriete gevoeligheidsgraad (DPI) heef de mat geen invloed en kan deze prima worden gebruikt. Daarnaast voelt het materiaal ook erg comfortabel aan en dempt je hand op de harde tafel of bureau.

review: razer goliathus

Aan het uiterlijk heeft Razer ook gedacht. Ze hebben de muismat voorzien van hun kenmerkende groene kleuren en het Razerlogo staat er groot op afgebeeld. De onderkant van de Razer Goliathus Soft Gaming Mouse mat is voorzien van anti-slip materiaal. Hierdoor blijft de mat altijd op de juiste plek liggen en zal deze niet verschuiven wanneer je een overhaaste beweging maakt. Het mag dan ook vanzelf spreken dat de Razer Goliathus Soft Gaming Mouse Mat iets duurder is dan dat je misschien gewent bent van een standaard muismat. De prijzen voor de muismatten zijn voor de Small 17,99 euro, de Medium kost 24,99 euro, de Large kost 29,99 euro en de Extended koste maar liefst 42,99 euro. Ondanks de kosten van deze muismatten zal de fanatieke gamer dit zien als een uitbreiding en verbetering van zijn spel en dit maakt het de prijs zeker waard.