Doorgaan naar artikel
République komt naar de PlayStation 4 – Trailer
Dennis de Caes
Dennis de Caes
Profiel

In het eerste kwartaal van 2016 zal de stealth game République voor de PlayStation 4 uitkomen. République is een singleplayer stealth-actie game waar een aantal bekende mensen in de gamesindustrie aan hebben meegewerkt, zoals David Hayter (Solid Snake in Metal Gear Solid) en Jennifer Hale (Shepard in Mass Effect). Het spel was van origine alleen verkrijgbaar voor apparaten met IOS erop. Maar sinds de uitbreiding naar Android, Microsoft Windows en OSX zal er in het eerste kwartaal van 2016 ook een PlayStation 4-versie uitkomen. 

Republique ps4
In République help je de hoofdrolspeelster Hope. Hierbij is de opdracht dat de spelers via hun telefoon of computer Hope helpen te ontsnappen. De speler bestuurt camera’s om de totale dictatuur van de République te observeren met als opdracht achter Hope’s acties te komen. Ook kun je op deze manier verschillende elektronische apparaten hacken. De weergave die de speler moet gebruiken is de ‘OMNI View’ software. Deze geeft toegang tot het openen en sluiten van deuren, het misleiden van patrouillerende vijanden en het verkrijgen van informatie. In sommige situaties moet de speler zijn of haar OMNI View upgraden naar een hogere versie. Hierdoor is de speler in staat om toegang te krijgen tot gebieden en knooppunten met een strengere beveiliging.

Op de verschillende platformen wordt République al positief beoordeeld, voor iedereen die van stealth-actie games houdt en in het bezit is van een PlayStation 4 vermoeden we dat dit echt een aanrader gaat worden.