Doorgaan naar artikel
Jeffrey van Beurden
Jeffrey van Beurden
Profiel

De Britse hitserie Sherlock is in veel opzichten speciaal. Zo kent een seizoen slechts drie afleveringen, maar hebben deze afleveringen wel dezelfde lengte als een gemiddelde bioscoopfilm (90 minuten). In combinatie met ijzersterke rollen van Benedict Cumberbatch als Sherlock en Martin Freeman als Watson en de geweldige cinematografie, maakt dit de serie kwalitatief bijzonder hoogstaand. Wat de serie ook speciaal maakt, is dat er in het jaar dat er geen seizoen van Sherlock te zien is (tot nu toe wordt er om de twee jaar een seizoen uitgezonden op de BBC) een Sherlock-special wordt uitgezonden. Dit is slechts één aflevering, maar vanwege de populariteit en de kwaliteit van de serie, wordt hier door velen reikhalzend naar uitgekeken. Dit jaar zal Sherlock – The Abominable Bride op nieuwjaarsdag bij de BBC uitgezonden worden. Mocht je nou een grote fan zijn en deze special op een unieke manier willen beleven, dan kun je op 1 januari 2016 Sherlock – The Abominable Bride eenmalig bij enkele JT-bioscopen bekijken.

Sherlock – The Abominable Bride laat zien hoe de ontmoeting tussen Sherlock en Watson zou zijn als het geheel zich niet in het moderne tijdperk, maar in het Victoriaanse tijdperk zou afspelen. Omringd door stoomtreinen, mannen met hoge hoeden en paard-en-wagens zal Sherlock ook dit keer zijn bijzondere gaven in moeten zetten om een mysterieuze moordzaak op te lossen. Deze bijzondere serie, die naast Doctor Who en Downton Abbey gezien kan worden als een van de beste BBC-series, verdient een bijzondere kijkervaring.

Sherlock – The Abominable Bride wordt op Nieuwjaarsdag 2016 uitgezonden bij de BBC, maar is dus ook eenmalig te zijn bij enkele JT-Bioscopen.