Doorgaan naar artikel
Mijn game van het jaar 2015: Rocket League – Dennis
Dennis de Caes
Dennis de Caes
Profiel

Conclusie

Vliegende auto's, gemakkelijk om te spelen, tot nu toe veel updates en toevoegingen van mutators en Rocket League is crossplatform speelbaar dat maakt het een zeer goed spel. Daarnaast is de prijs van Rocket League aan de lage kant en zijn er veel items vrij te spelen redenen genoeg om dit spel te bekronen met een "uitstekend"

Rocket League is inmiddels al door meer dan 8 miljoen spelers gespeeld, wat aangeeft hoe immens populair het is. Daarnaast heeft het spel inmiddels al meer dan 50 miljoen euro opgeleverd. Dit komt voornamelijk doordat er veel in-game items zijn verkocht, wat wederom de populariteit van het spel bevestigt. Rocket League is in vergelijking met andere games redelijk goedkoop, namelijk maar zo’n 14 euro op Steam.

Wat ik vooral heel goed vind aan het spel, is dat het cross platform te spelen is. Je zult als je de game via de PC speelt mogelijk ook spelers van de PlayStation 4 tegenkomen. Een ander onderdeel dat ik belangrijk vind is dat de game goed onderhouden wordt. Dit zie je vooral aan de vele gratis updates en downloadbare content die zijn uitgekomen.

Niet zo lang geleden heeft Psyonix besloten om mutators aan het spel toe te voegen. Persoonlijk vind ik het wel een leuke toevoeging om een keer met weinig zwaartekracht en bijvoorbeeld een vierkante bal te spelen. Mede door de verschillende mutators, de vele aanpassingen die je kan doen om je auto te personaliseren, een hoge fun factor en een lage leercurve is dit voor mij de game van 2015.