Doorgaan naar artikel
H1Z1 opsplitsing en deze zomer beschikbaar op de consoles
Dennis de Caes
Dennis de Caes
Profiel

H1Z1 is al redelijk ver gevorderd in de Alpha status. Door alle speelervaring en feedback van de community via Steam, Reddit en Twitter heeft Daybreak Games besloten om H1Z1 op te splitsen in twee verschillende games met de titels H1Z1: Just Survive en H1Z1: King of the Kill.

Bij H1Z1: Just Survive ligt de focus op het verzamelen, bouwen en je kamp onderhouden in de open zombie wereld. Bij H1Z1: King of the Kill zal de focus meer komen te liggen op de “vecht tot de dood” spelmodus vergelijkbaar met Battle Royal. Naast het opsplitsen van de game in twee verschillende games heeft Daybreak aangegeven dat H1Z1 deze zomer uitgebracht wordt op de Xbox One en PlayStation 4.
H1Z1: Just Survive en H1Z1: King of the Kill zullen echt een onafhankelijk platform krijgen, wat wil zeggen dat ze beide eigen sociale kanalen zullen krijgen en dat er aparte ontwikkelteams verantwoordelijk zullen zijn voor de twee games.

Iedereen die H1Z1 al gekocht heeft zal op 17 februari twee aparte games aantreffen in zijn Steam-bibliotheek. Daarnaast zullen bestaande loot-kratten, sleutels en airdrop-tickets gedupliceerd worden, zodat de bestaande items bruikbaar zijn in beide games. Airdrop-tickets zullen bruikbaar zijn in H1Z1: Just Survive en evenement-tickets zijn bruikbaar in H1Z1: King of the Kill.

Mocht je nog items van H1Z1 op de Steam-market hebben staan, dan zullen deze items terug in je inventaris worden geplaatst, zodat je deze weer binnen de juiste game kunt verkopen. Iedereen die de game voor 16 februari aanschaft zal ook beide games krijgen. De actie is al geldig en H1Z1 zit ook in de Steam Lunar Sale. Heb je H1Z1 nog niet gekocht? Beslis dan voor 14 februari, want dan kun je de games tegen een gereduceerd tarief van 15 Euro aanschaffen.