Doorgaan naar artikel
Familieweekend
Christa Hiddinga
Christa Hiddinga
Profiel

Conclusie

Een echte Nederlandse gezelligheidsfilm. Een verhaal met spanning, humor en een familiegevoel. Pieter van Rijn weet op de juiste momenten de komische toon aan te slaan, maar ook de emotie vast te leggen. De film bevat zo de juiste ingrediënten voor een goede komedie.

In Familieweekend nodigt rijke vader en weduwnaar Pieter Severijnen (Derek de Lint, Gooische vrouwen 2) zijn drie kinderen uit voor een familieweekend. Hij laat weten belangrijk nieuws te hebben. Zakenman Roderick (Dirk Zeelenberg, Divorce), spirituele Fleur (Jelka van Houten, Mannenharten 2) en feestganger Benjamin (Tim Haars, Bro’s before Ho’s ) gaan vol goede moed naar hun vader, in de hoop dat de erfenis zal worden verdeeld. Maar dit is jammer genoeg niet het geval. Hun grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid: hun vader is verloofd en wel met een dertig jaar jongere vrouw, een vrouw die in hun ogen een echte gold digger is.

familieweekend

Foto: Samuel van Leeuwen, eOne Benelux

Vader wil hetzelfde weekend nog trouwen en dus werken de drie totaal verschillende kinderen aan een plan om verloofde Bonnie (Jennifer Hoffman, Dokter Tinus) te ontmaskeren. Dit gaat niet zonder slag of stoot.

familieweekend_43008853_st_2_s-high

Foto: Samuel van Leeuwen, eOne Benelux

De combinatie van de drie karakters van de kinderen maakt het verhaal komisch. Roderick is een ondernemer met een grote mond die voornamelijk aan geld denkt. Hij lijkt in veel opzichten op zijn vader, maar heeft zijn succes niet geërfd. Hij hoopt dat de erfenis van zijn vader de problemen van zijn bedrijf oplost.

Fleur geeft echter niets om geld of spullen en zweert bij spirituele hindoeïstische rituelen. Fleur wil eigenlijk niets meer van haar familie weten omdat ze het materiële de rug heeft toegekeerd. Als haar idool guru Rawandandan haar vraagt om de erfenis in een nieuw project te steken, reist ook zij af naar het ouderlijk landhuis.

En dan heb je nog Benjamin, de jongste van het stel, een kunstenaar en coke-snuiver. Drie totaal verschillende mensen, maar toch weten ze goed samen te werken.

familieweekend

Foto: Samuel van Leeuwen, eOne Benelux

Bonnie, de nieuwe verloofde van vader, is ook een geval apart. Blond opgedoft haar, hoge hakken en veel lippenstift. Met een Haags accent en haar hart op de tong lijkt ze overal mee weg te komen. De rol lijkt actrice Jennifer Hoffman goed te liggen. De familie van Bonnie is nog veel erger. Ze zijn overdreven ordinair en plat wat de film nog een extra komische twist geeft.

Regisseur Pieter van Rijn benadrukt met deze film het familiegevoel. ‘Hoe verschillend je ook bent, familie staat voor elkaar klaar’, dat is wat deze film wil zeggen.