Doorgaan naar artikel
HITMAN
Dennis de Caes
Dennis de Caes
Profiel

Gisteren hebben we de bèta van de nieuwe HITMAN gestreamd op ons Twitchkanaal, hoog tijd dus voor een preview. De nieuwe HITMAN is de eerste in de serie die uitgebracht gaat worden voor de nieuwe generatie consoles. In alle HITMAN-games draait het om de hoofdpersoon ‘Agent 47’. Agent 47 is een huurmoordenaar die in de loop der jaren een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. Hij werkt voor de International Contract Agency (ICA), deze organisatie regelt op internationaal gebied moorden met daarbij een geschikte huurmoordenaar.
De besturing was redelijk makkelijk onder de knie te krijgen, zo krijg je tijdens de eerste missies op prettige wijze steeds een pop-up in beeld met een korte uitleg over de functies en de besturing. De bèta bevatte twee missies, waarbij je de eerste steeds opnieuw kon oefenen. Als je hiermee klaar bent, kun je verder gaan met de ‘final’. De final is vrij open, in de zin dat je echt vrij kan besluiten om de missie op je eigen manier aan te pakken. Zo kan je het op de luidruchtige manier doen door te gaan schieten en bommen te plaatsen, of je kan de stille moordenaar spelen .
hitman beta preview
Opvallend bij de tweede missie was dat je hints van pratende mensen op kon pikken, waardoor je de keuze kreeg om naast de standaardmissie nog kleine missies te doen. Ook is er de mogelijkheid, net als in de andere delen, om je tegenstanders uit te schakelen en hun outfit te stelen, om je zo te vermommen. Dit alles zorgt voor een prettige ervaring, omdat je niet de hele tijd gebonden bent aan het pad van de ontwikkelaars van het spel, maar je kan er echt je eigen ideeën op loslaten.

De eerste HITMAN voor de nieuwe generatie consoles ziet er goed uit en is gemakkelijk te besturen. De vrijheid die je in de missies hebt, maakt dit een spel om naar uit te kijken. Het spel verschijnt in episodes en de eerste zal 11 maart verschijnen. Uiteraard lees je tegen die tijd op onze site wat wij ervan vinden.