Doorgaan naar artikel
Razer Cortex live-streaming software voor gamers
Dennis de Caes
Dennis de Caes
Profiel

Razer heeft vandaag Razer Cortex gelanceerd. Razer Cortex is een launcher waarmee gamers onder andere hun gameplaybeelden kunnen streamen. Daarnaast bevat Razer Cortex de volgende kenmerken:

  • Deals – Betaal minder voor meer van je favoriete games met een prijsvergelijkingsmachine die je laat weten als de prijs daalt, of als er leuke deals en promoties bij de digitale winkels van het web zijn. Beschikbaar op Razer Cortex, online bij deals.razerzone.com en op mobiele apparaten met iOS of Android.
  • Boost – Verhoog je PC’s gamingprestaties met de populaire boosting utilities van Razer Game Booster, onderdeel van Razer Cortex.
  • Save Game Manager – Automatische back up van je opgeslagen spellen in de cloud om nooit meer een opgeslagen game kwijt te raken.
  • Gamecaster – Broadcast je gameplay live op top gamingnetwerken met één druk op de knop.

Gebruikers van Razer Cortex kunnen op dit moment gemakkelijk hun gameplay opnemen en streamen via Azubu, Twitch en YouTube Live. In Cortex zijn alle noodzakelijke tools verwerkt om gemakkelijk beelden te streamen, deze zijn in-game beschikbaar door een onopvallende overlay die zich verbergt wanneer deze niet gebruikt wordt. Sneltoetscombinaties geven gamers de mogelijkheid on hun stream te lanceren, hun gameplay lokaal op te nemen, van webcam te wisselen of een screenshot op te slaan zonder de focus op het spel te verliezen. Ook handig is dat de gamecaster automatische de stream optimaliseert om deze zo goed mogelijk overeen te laten komen met de specificaties van de PC en de beschikbare internet capaciteit. De instellingen zijn ook zelf te configureren zodat deze voldoen aan je eigen voorkeur. Momenteel zijn er twee versies beschikbaar van de Gamecaster, zo is een er een gratis versie beschikbaar waarmee men beeldmateriaal zonder watermerken kan streamen bij resoluties van maximaal 720p. Bij streamen boven de 720p verschijnt bij het gratis abonnement een discreet Razer-watermerk op de stream.prices razer cortex

Door een Pro-licentie te activeren krijgen gebruikers toegang tot premium-functies. Deze bevatten onder andere een hogere kwaliteit en lagere impact op het streamen met de x264 codec, on-screen annotaties en Twitch-chat tools. Razer Cortex: Gamecaster Pro-abonnementen zullen worden verkocht in licenties van 3 en 12 maanden.

Met games van Steam, Origin, GOG.com en zelfs als je games die je via een cdrom hebt geïnstalleerd, het spelen van een spel vereist vaak dat je deze apart moet starten via launchers. Met Razer Cortex beheer je al je games op één plek, zodat je geen tijd meer hoeft te besteden aan het zoeken en het starten van deze verschillende launchers. Razer Cortex scant automatisch al je games op je PC zodat deze makkelijk te vinden zijn in een overzichtelijke bibliotheek.