Doorgaan naar artikel
Zeven nieuwe namen voor Pinkpop 2016
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Pinkpop komt steeds dichterbij en worden dus ook de laatste plekken in het rooster ingevuld. Vandaag werden Zeven nieuwe namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt.

Jungle by Night zal de 3FM stage op de zondag openen. De heren maken een mix van afrobeat, ethio-jazz en funk en weten elk optreden in een feest te veranderen. Met het nieuwe album dat eraan komt is Jungle by Night helemaal klaar voor het festival seizoen. Stage 4 zal op de zondag geopend worden door de Ierse rockband Walking on Cars. Eind januari brachten ze een nieuw album uit en zal er dus naast het hitje Catch Me If You Can een geheel nieuwe set staan.

Voor het singer-songwriter podium Garden of Love zijn drie nieuwe namen toegevoegd. Op de vrijdag zullen de tweelingzusjes van Clean Pete hun Nederlandstalige nummers ten gehore brengen. De zaterdag is aangevuld met Madi Hermens. De zangeres stond al in 2011 op Pinkpop met haar vroegere band Madi. Toen opende zij het festival nadat ze de finale van ‘Nu of Nooit’ hadden gewonnen. Nu staat ze solo op de bühne met enkel haar piano. Op de Pinkpop zondag speelt de 25-jarige Midas zijn alternatieve folk-pop op het festival. Hij staat nu al in het voorprogramma van de Common Linnets, die zelf op de vrijdag al op Pinkpop staan.

De laatste twee nieuwe namen voor Pinkpop 2016 zijn Sara Hartman en Miamigo. Sara Hartman is een Amerikaanse die zich voortaan huisvest in Berlijn. Afgelopen januari bracht ze haar debuutalbum uit vol met intrigerende nummers over geesten en monsters. Begin dit jaar stond ze al op Eurosonic in Groningen en het lijkt een kwestie van tijd dat we Sara overal gaan horen. Miamigo is een Brits duo dat eerder deze maand al in Paradiso optrad tijdens London Calling. Ze maken een mix van indiepop met invloeden uit de jaren ’80. Met hun funky synthesizers hebben deze Britten al een behoorlijke live-reputatie opgebouwd in Engeland.

De headliners voor Pinkpop dit jaar zijn: Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney. Verder staan ook Kygo, Doe Maar, Lionel Richie, Major Lazer en James Bay op het festival in Landgraaf. De volledige line-up vind je hier.

De weekend kaarten voor Pinkpop 2016 zijn allemaal al uitverkocht. Wel zijn er nog dagkaarten beschikbaar voor alle drie de dagen. De 47ste editie van het festival duurt van 10 tot en met 12 juni 2016.