Doorgaan naar artikel
Het Filmarchief: Toy Story  en Ducktales The Movie
Max van der Heijden
Max van der Heijden
Profiel

Deze week in het Filmarchief twee Disney-films, één klassiek geanimeerd en de andere met de computer. Wil je de eerdere afleveringen van het filmarchief teruglezen dan kan dat hier

Max

Toy Story (1996)

Velen van jullie zullen zich het niet meer herinneren, maar toen Toy Story in 1996 in de bioscopen verscheen was dat een bijzondere dag in filmgeschiedenis. Het was namelijk de eerste volledig computergeanimeerde film. Het verhaal gaat over Woody, een speelgoed cowboy die jaloers wordt wanneer zijn eigenaar Andy een nieuwer stoerder stuk speelgoed krijgt. Het is een van de leukste films ooit gemaakt en hoe wel het niet het beste werk van Pixar is, is het een film die zeker de moeite waard is om nog eens terug te kijken. Toy Story maakte van Pixar een van de meest prestigieuze animatiestudio’s ter wereld.

Max

Ducktales The Movie: Treasure of the Lost Lamp (1991)

Ik heb Ducktales The Movie: Treasure of the Lost Lamp ontelbaar vaak gezien. Het was alsof een verhaal uit het Donald Duck weekblad tot leven kwam. Een leuke, grappige en spannende avonturenfilm. Ducktales The Movie gaat over Kwik, Kwek en Kwak die een magische lamp vinden tussen de recent opgegraven schatten van de legendarische rover Collie Baba. De geest in de lamp vertelt over Merloc, een eeuwenoude tovenaar die de macht van de lamp voor zichzelf wil houden en onbeperkt wensen kan doen. Wat volgt is een vurige strijd tussen de Ducks en Merloc over wie de eigenaar van de magische lamp is.