Doorgaan naar artikel
Preview Gears of War 4
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het duurt nog bijna vier maanden voor Gears of War 4 in de winkels ligt, maar voor iedereen die niet op de game kon wachten was er de afgelopen weken de Gears of War 4 beta. Daarin konden mensen die de Gears of War Ultimate Edition hadden gekocht alvast aan de slag met de multiplayer van het spel, waarna vervolgens ook de Xbox Live Gold leden de beta konden spelen. Was de eerste goede indruk die het spel met zich meebracht bevredigend of moet Microsoft nog hard aan de slag om dingen te fine-tunen?

Gears of War 4 doet precies wat je er van te voren van verwacht. Een competitieve multiplayer bieden in een wereld die zo duister is als we gewend zijn uit de vorige vier games. Grafisch is het spel spetterend en past het helemaal in deze tijd. Het meest opmerkelijke is dat het spel een stuk bruter is en de wereld een stuk compacter. Het ‘brutere’ uit zich vooral in de vele heftige wapens die je als speler tot je je beschikking krijgt, maar ook de directe aanvallen die je in deze trailer ziet:

En ook dat het spel compacter is, is helemaal niet erg; de multiplayer van Gears of War 4 is hierdoor tactischer en vraagt meer van de speler dan in het begin. Natuurlijk kun je hierdoor ook meer schuilen, maar dankzij een aantal nieuwe wapens en nieuwe manieren van aanvallen is dit niet per se een voordeel. Sterker nog, de speler zal geen moment zijn aandacht mogen verliezen, want dat kan al een fatale fout zijn. En zelfs iemand die met volledige concentratie speelt kan zomaar ineens verrast worden. Dit komt er vooral door dat spelers wapens en skills krijgen die zelfs over muurtjes en om hoeken werken.

De beta werd gezegend met goede servers. Alhoewel Microsoft gelukkig ook bekend staat om de degelijke servers, zal dit bij ieder spel dat tegenwoordig uitkomt een punt van zorg blijven. Slechte online services zorgen voor een slechte multiplayer-ervaring en daar wacht natuurlijk niemand op.

Gears of War 4

Microsoft heeft nog tot en met 11 oktober om Gears of War 4 op volle oorlogssterkte te krijgen, maar lijkt wat de multiplayer betreft al een heel eind op de goede weg. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de game eindelijk in de winkels ligt.