Doorgaan naar artikel
Battleborn
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Battleborn is geen echte MOBA en geen echte FPS en blijft ergens in het midden steken. Alhoewel er niks echt mis is, is er naast het vermakelijke verhaal ook niks echt sterk aan.

MOBA’s (League of Legends, Dota) zijn uitermate populair en First Person Shooters (FPS) raken ook nooit uit de mode, waarom deze twee niet combineren? Dat doet Gearbox Software met Battleborn. Zorgt dit voor een goed huwelijk of is het een misser? Dat lees je in deze recensie.

Battleborn is niet een echte MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), maar een FPS met wat elementen ervan. Je kan kiezen uit verschillende ‘helden’ waarmee je speelt, deze hebben allemaal verschillende vaardigheden en vervullen verschillende taken binnen een team.

De game bevat een Story Mode, die je alleen of met vrienden kan spelen. Deze modus zit goed in elkaar, leert je het een en ander over het spel en brengt daarnaast genoeg vermaak met zich mee. Zoals we van Borderlands gewend zijn, zijn dialogen en grappen sterk geschreven en spreekt de visuele stijl tot de verbeelding. MOBA-achtige games staan er nogal om bekend dat ze lastig zijn om in te komen, maar deze modus maakt de instap een stuk interessanter en makkelijker.

De online modi laten wel wat te wensen over. Je hebt Incursion, wat echt volledig volgens de MOBA-stijl is, en Capture, wat meer een standaard FPS-modus is. Als je Battleborn puur als een FPS met een heldensysteem bekijkt, dan kan het niet opboksen tegen bijvoorbeeld Overwatch. Als MOBA mist Battleborn de diepgang en complexiteit van een League of Legends of Dota. De game blijft alsnog leuk om af en toe even op te pakken en een potje te spelen, maar hierdoor krijg je niet echt die kick om maar te blijven spelen om beter te worden en de competitie aan te gaan.

Battleborn gameplay

Eigenlijk blijft Battleborn een beetje steken in het midden; als FPS voelt het niet echt compleet, als MOBA ook niet. De game heeft geen concrete fouten, maar ook niks dat je echt beetpakt en nooit meer laat gaan, zoals online spellen als deze horen te hebben.