Doorgaan naar artikel
The Elder Scrolls Legends beta
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Sinds kort is de The Elder Scrolls Legends beta speelbaar. The Elder Scrolls Legends is het digitale kaartspel van Bethesda Softworks dat zich afspeelt in, je raadt het al, het Elder Scrolls-universum. Het volgt de trend van meerdere successvolle online kaartspellen. Denk aan Magic: Duels of the Planeswalkers dat een gigantische hit was op Xbox Arcade ten tijde van de 360, denk aan het recente Chronicle: RuneScape Legends, of natuurlijk Blizzards mateloos populaire Hearthstone.

En nu is het de beurt aan Bethesda, maar wat hebben zij tot nu toe voor anders te bieden dan de rest? Als we vrij kort door de bocht zijn: voor de leken van kaartspellen is er niet heel veel anders, maar alle kaarten en verhaaltjes zijn natuurlijk geïnspireerd op verhalen uit de The Elder Scrolls-reeks. Het sterkste aan het spel is misschien wel de verhaalmodus. Niet omdat het verhaal zo ongelooflijk interessant is, absoluut niet zelfs, maar omdat de speler hier op slimme wijze geïntroduceerd wordt aan verschillende soorten kaarten, speelstijlen en situaties om te overleven. Even wordt je hand vastgehouden en dan mag je zelf de wereld van The Elder Scrolls Legends ontdekken.

Voor de wat meer ervaren kaartenlegger zijn er nog een aantal dingen anders. Zo is het spel verdeeld in twee ‘lanes’; als je een ‘creature’-kaart speelt, kun je kiezen naar welke van de twee lanes hij gaat en vervolgens kan hij alleen de creatures van diezelfde lane aanvallen. Dit is een grappig verschil, maar voelt meer aan als een manier om je af te leiden van het feit dat je gewoon een kaartspel speelt als Magic of Hearthstone.

The Elder Scrolls Legends gameplay

Uiteindelijk lijkt het daar namelijk nog wel erg veel op: gewoon weer een ander online kaartspel dat zich toevallig in een ander universum afspeelt met één of twee kleine veranderingen. Maar dan moet ook meteen gezegd worden dat dat niet erg hoeft te zijn. Ben je niet echt hardcore gegaan voor Hearthstone, maar vind je kaartspellen wel interessant en ben je een fan van The Elder Scrolls? Dan is dit een perfecte kans om op ontdekkingsreis te gaan; het spel heeft voorlopig namelijk genoeg te bieden.

Natuurlijk is The Elder Scrolls Legends nog in beta, dus tegen de tijd dat we de echte release van het spel krijgen, lees je erover op NWTV.