Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Teufel Real Z is een headset van hoogwaardige kwaliteit, maar dat komt wel met een prijskaartje. Nu is de prijs niet overdreven in vergelijking met concurrerende modellen, maar 180 euro is een fiks bedrag. Daarentegen krijg je wel waar voor je geld. De Real Z is een stevige koptelefoon met een strak design, heeft een goede pasvorm en bezorgt je oren een fantastisch geluid.

Audiofabrikant Teufel ontwikkelt geluidsapparatuur in verschillende categorieën. Ze ontwikkelen onder andere koptelefoons en willen met hun meest luxe model meedraaien onder de koptelefoons van hoogwaardige kwaliteit. Hiervoor hebben zij de Teufel Real Z in het assortiment, een koptelefoon gericht op gebruikers die graag wat meer uitgeven voor hoge kwaliteit. Zo kost de Teufel Real Z ongeveer 180 euro, wat behoorlijk wat geld is voor een koptelefoon om muziek te luisteren. Toch is deze prijs gemiddeld, vergeleken met concurrerende modellen. De vraag is natuurlijk of je niet te veel betaalt voor deze koptelefoon, of dat je mogelijk net zo goed af bent met een koptelefoon van 80 euro, wat voor veel mensen ook al genoeg geld is voor een koptelefoon.

Bij het openen van de doos treffen we een forse harde etui aan waarin de koptelefoon is geplaatst. Hoewel de etui vrij groot is, biedt het wel de nodige bescherming aan de koptelefoon. Naast dat de Real Z er perfect in past is er ook ruimte voor een extra kabel of zelfs om een mp3-speler te plaatsen. Het is tevens ideaal wanneer je de koptelefoon wilt meenemen op reis of misschien naar je volgende optreden als DJ. Bij het vastpakken van de headset valt direct op dat de Real Z erg licht van gewicht is. Hierdoor is hij merkbaar minder voelbaar op het hoofd.

Teufel Real Z

Teufel staat bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en strakke design. Dit is bij de Teufel Real Z niet anders. De koptelefoon wordt in twee verschillende kleuren geleverd, namelijk zilver met bruin en blauw met zwart. De eerstgenoemde heeft een chique uitstraling, de zwart met blauwe oogt wat stoerder. De buitenkant van de oorstukken is voorzien van metaalgaas. Ditzelfde materiaal is gebruikt om de oorstukken aan de hoofdband te bevestigen. Hiermee wordt ook de gewenste afmeting ingesteld. De koptelefoon kan in verschillende standen worden geplaatst, waardoor hij op elk hoofd goed past. De oorkussens zijn voorzien van kunstleer wat lekker zacht aanvoelt op je hoofd. Het kan echter wel wat sneller gaan zweten. Ondanks dat de oorkussens vrij dun zijn, bieden ze voldoende demping zonder dat je last krijgt van een drukkende koptelefoon. Vreemd genoeg is de binnenkant van de hoofdband voorzien van een stoffen kussen in plaats van hetzelfde kunstleer als de oorstukken. Het had er in zijn geheel strakker uitgezien als het van hetzelfde materiaal was gemaakt, maar het zit prima en dat is het belangrijkste.

Teufel Real Z

Aan de linkeroorschelp is de audiokabel bevestigd met een 3,5mm jack-aansluiting. De kabel kan worden ontkoppeld zodat het opbergen een stuk netter en gemakkelijker is, maar nog belangrijker is dat er ook gebruik gemaakt kan worden van verschillende afmetingen van kabels. Standaard worden er twee kabels geleverd bij de Teufel Real Z; één van 1,5 meter en één van 3 meter. De korte kabel is erg praktisch wanneer je de koptelefoon op je smartphone of mp3-speler aansluit. De lange kabel komt goed van pas wanneer je langere afstanden moet overbruggen om bijvoorbeeld van je bank naar je hi-fi set te gaan. Er is daarnaast een verloopstekker aanwezig om van 3,5mm naar 6,3mm te gaan. Hiermee kan de koptelefoon op elk audio-apparaat worden aangesloten.

De relatief kleine oorschelpen hebben een afmeting van 44 mm. Toch zijn ze groot genoeg om net over je oren te vallen. Hiermee wordt de koptelefoon goed afgesloten en heb je weinig last van omgevingsgeluid; dit verdwijnt bijna helemaal zodra  je muziek luistert. De speakers weten namelijk een goed en vol geluid je oren in te blazen. De muziek komt helder binnen en wordt ondersteund door een lekkere zware bas. De kwaliteit van de speakers is dus duidelijk terug te horen!