Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Dat Teufel bekend staat om hoogwaardige audio-apparatuur, bewijzen ze wederom met de Rockster XS; een compacte draadloze krachtpatser. De speaker is erg compact, maar mede door zijn stevige behuizing is het geen lichte speaker. Het geluid wat de Rockster XS produceert is bijzonder goed, met een lekkere zware bas. De Rockster XS kan zonder meer worden gebruikt tijdens een feest om de ruimte te vullen met jouw favoriete muziek.

Om op alle momenten van je muziek te genieten heeft Teufel een leuk apparaatje ontwikkeld. Ze hebben namelijk een kleinere variant van hun Rockster ontwikkeld, een flinke partyspeaker met flink wat volume. De kleinere variant heeft de toepasselijke naam Rockster XS gekregen. Het mag duidelijk zijn dat niet alleen het formaat kleiner is, maar dat je ook een ander geluid kan verwachten van een speaker die vele malen kleiner is. De Teufel Rockster XS valt onder de draagbare Bluetooth-speakers die je overal mee naartoe kunt nemen.

Wat het design betreft lijkt hij nog wel op zijn grote broer. De behuizing is van massief aluminium wat de speaker erg stevig doet aanvoelen, maar het zorgt er ook voor dat het gewicht flink toeneemt. Zo is de speaker met een gewicht van 0,72 kilo niet bepaald een lichtgewicht. Het ietwat zware gewicht is geen probleem gezien je er een stevige robuuste behuizing voor terugkrijgt die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Aan beide kopse kanten is een rubberen voet geplaatst, wat ervoor zorgt dat de trillingen van het geluid opgevangen worden en dat de speaker goed op zijn plaats blijft staan. Daarnaast is de Teufel Rockster XS spatwaterdicht. Hierdoor kan de speaker zonder problemen buiten bij het zwembad worden gebruikt of bijvoorbeeld in de badkamer. Het geheel is volledig zwart en is afgewerkt met rode tinten, wat het een stoere en strakke uitstraling geeft.

Teufel Rockster XS

Onder de ene rubberen voet zijn enkele aansluitingen verwerkt, waaronder de micro USB-aansluiting waarmee de speaker wordt opgeladen. Daarnaast is er nog een gewone USB-poort aanwezig waarmee het mogelijk is om je smartphone op te laden. Daarnaast is er nog een AUX-aansluiting aanwezig om de speaker met een audiokabel aan te sluiten in plaats van draadloos via Bluetooth. Aan deze zijde is ook de powerknop geplaatst om de speaker in te schakelen. Op de andere rubberen voet zijn enkele knoppen aanwezig om de Rockster XS te bedienen. Denk hierbij aan een Bluetooth-knop, een speel/pauze-knop, twee volumeknoppen en een knop om de outdoor modus in te schakelen. Deze modus zorgt ervoor dat maximale volume wordt geoptimaliseerd voor een verder bereik. Dit is ideaal wanneer je de speaker buiten gebruikt of in een grote ruimte. Helaas gaat dit wel ten goede van de onderbouwing van het geluid; zo is de bas bijvoorbeeld minder goed aanwezig.

Opvallend is dat er geen ‘volgende’-knop aanwezig is waarmee je naar het volgende nummer kan gaan. Dit zul je dus altijd via het aangesloten apparaat moeten regelen, wat erg jammer is. Aan de voorkant is een tweetal LED-lampjes verwerkt welke door het gaas zichtbaar zijn. Deze lampjes geven aan dat de speaker is ingeschakeld en dat er een Bluetooth-verbinding is met een apparaat. Het is mogelijk om een apparaat voorzien met NFC te koppelen met de Rockster XS. De speaker is voorzien van een Bluetooth 4.0 met APX-codec. Dit zorgt ervoor dat je kraakheldere, hoge kwaliteit muziek kunt streamen naar de Rockster XS.

Teufel Rockster XS

De kleine speaker heeft een totale afmeting van bijna 18 centimeter, wat erg compact is. Desondanks heeft Teufel er flink wat hardware in kunnen verwerken. Zo zijn er twee breedband speakers geplaatst met elk een doorsnede van 46 millimeter. Om het geluid te onderbouwen met lage tonen is er aan de achterkant een passieve subwoofer van 10 cm geplaatst. Het totaalplaatje zorgt voor een mooi vol geluid en een levert een bijzonder hoog volume. Wanneer de eerdergenoemde outdoor modus wordt ingeschakeld, is de verandering direct hoorbaar. Het volume gaat omhoog en de muziek bereikt een grotere afstand, wel ietwat ten koste van de lage tonen. De Teufel Rockster XS heeft in de normale modus een zware bas die lekker de kamer in dreunt. Als je het volume flink verhoogt, zal de speaker door de bas bewegen, ondanks de rubberen voeten. Verder is het geluid erg scherp, zonder kraken of misvorming.

De accuduur is ook prima in orde. Met een volle accu kun je 14 uur genieten van je muziek. Dit wordt uiteraard een stuk minder wanneer je tegelijkertijd je smartphone ermee oplaadt. De Teufel Rockster XS is een compacte, robuuste speaker met een fantastisch geluid. Dit alles komt natuurlijk ook met een prijskaartje; de Teufel Rockster XS kost op de website 199 euro, wat niet mis is voor een Bluetooth speaker. Desondanks is hetgeen wat je ervoor terugkrijgt wel zijn geld waard.

Teufel Rockster XS