Doorgaan naar artikel
Gwent: The Witcher card game
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

Een van de verrassingen van de Gamescom 2016 is Gwent, het kaartspel uit The Witcher 3. Het spel zal nu ook te spelen zijn als standalone game. In The Witcher 3 had het veel liefhebbers en dit zullen er alleen maar meer worden.

Vanuit de lounge van CD Projekt Red mochten we de strijdkamer in en kregen we een volledige presentatie over wat te verwachten in deze game. Eerst kregen we een deel van het spel te zien zonder de kaarten, je speelt namelijk als Geralt en ziet de (open)wereld van boven af. Wanneer er een gevecht komt gaat dit door middel van Gwent.

Daarna mochten we het zelf proberen. Door middel van lokale multiplayer speelden we ook een potje Gwent. Hierin hadden we de keuze uit meerdere voorgeselecteerde decks. Het spel wordt gespeeld aan de hand van ‘de beste van de drie’, hierdoor zul je twee keer moeten winnen van een tegenstander voor de overwinning. Elke ronde duurde ongeveer vijf tot zes minuten; dat is natuurlijk afhankelijk van hoe lang het duurt voordat spelers hun kaarten kiezen en reageren op je keuzes.

Het spel zal gratis te spelen zijn met in-game aankopen, oftwel pakjes kaarten. Je kunt er ook voor kiezen om deze te kopen met zelfverdiende munten. Het spel vertelt een verhaal dat zich vóór The Witcher 3 afspeelt en naar verwachting voor meer dan tien uur aan content zorgt. Dit alles komt tot leven tijdens volledig interactieve en geanimeerde filmpjes en segmenten tussen de Gwent-gevechten. Of er ook nog een echt kaartspel of een mobiele variant van komt, is nog niet bekend.