Doorgaan naar artikel
Beste concerten voor november 2016
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Het festivalseizoen is helaas voorbij en het is wachten totdat Eurosonic weer het nieuwe seizoen opent. Maar dat betekent niet dat we geen toffe optredens zijn in Nederland. Daarom hier een lijst met de beste concerten voor november 2016. We hebben de grotere concerten en shows die al uitverkocht zijn eruit gefilterd.

Traumahelikopter (Vera, 3 NovemberParadiso, 5 november)

De Groningse band stond met hun vorige album al op de grotere festivals en nu zijn ze terug met alweer hun derde album genaamd Competion Stripe. Dus verwacht ze komend jaar weer op alle Nederlandse festivals. Maar voordat ze weer elk festival platspelen doen ze een clubtour door Nederland. In oktober staan ze onder andere al in Rotterdam en november gaan ze gewoon door met shows in Groningen en Paradiso aan. De band staat bekent om hun korte maar krachtige garagerock nummers. Traumahelikopter walst letterlijk over je heen!

DMA’s (Tivoli, 7 november / Effenaar, 8 november / Maassilo, 9 november)

Voor diegene die FIFA 17 spelen komt hun nummer Play It Out bekend voor, deze zit namelijk dit jaar in het wereldberoemde spel. Verder krijgen ze ook op radiostations zoals 3FM al airplay en stonden ze dit jaar al op Here Comes The Summer. De Australische band timmert dus al hard aan de weg. Opvallend is dat de heren niet te vergelijken zijn met andere Australische bands die nu populair zijn zoals Tame Impala. De heren van DMA’s maken namelijk stevige Britpop uit de tijd van Oasis en Stone Roses. Dit jaar brachten ze hun debuut album Hills End uit met daarop stuk voor stuk sterke nummers.

Palace (Paradiso, 9 november)

Hun debuut album komt pas op 4 november uit, maar nu al heeft de Britse band al meerdere malen opgetreden in Nederland. Zo stonden ze begin september nog op Into The Great Wide Open. Nu zijn de heren bezig met optredens in New York! Hun alternatieve blues/rock nummers kunnen ze op twee manieren spelen. Zeer rustig in een akoestische setting of met meer gitaargeweld op het podium. De programmeur van Paradiso verwoord dit perfect in de aankondiging op de website: “Palace is overduidelijk een gitaarband, maar wel een waarvan je uiterst ontspannen raakt.”

Con Brio (Paradiso, 29 november)

Hoewel Sinterklaas eind november weer in het land is en iedereen dik ingepakt naar buiten gaat staat er in Paradiso een heel zomers feestje uit Californië. Con Brio is een band gevormd rond zanger Ziek McCarter en maakt heerlijke r&b/soul. Denk aan bij Con Brio aan de Bay Area Funk van James Brown en Prince. Vorig jaar was Con Brio al in Nederland en gaf een geweldige shows op Nord Sea Jazz en Into The Great Wide Open. Het stond zelfs op de Nijmeegse vierdaagse en verhoogde daar het tempo van menig wandelaar. Het charisma en de entertainment die Ziek McCarter zijn publiek verschaft is van een zeer hoog nieuwe voor een jongeman van pas 23 jaar. Dus zit je in een winterdip? Koop dan zo snel mogelijk kaarten voor de show van Con Brio!

 

Bazart (Tivoli, 27 november)

Bazart gaat hard! De Belgische band bracht deze maand hun debuutalbum uit en verbrak direct records in de Vlaamse hitlijsten. Verkocht in één dag de Lotto Arena uit. Deze zaal is te vergelijken met de HMH maar dan nog een maatje groter. De heren stonden al op Pinkpop en Into The Great Wide Open en de bijna alle andere shows in Nederland zijn uitverkocht. Alleen voor de show in Haarlem zijn nog kaarten te koop. Genoeg over het succes van deze nog jonge band. De muziek die Bazart maakt is te vergelijken met die andere Belgische succes band Oscar & the Wolf. Alleen zijn de teksten van Bazart geheel in het Vlaams. Tijdens de shows zoekt zanger Mathieu Terryn vaak het contact met het publiek en liet hiermee zelfs het sportveld op ITGWO klein voelen.