Doorgaan naar artikel
HyperX Cloud Stinger
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De HyperX Cloud Stinger is een meer dan prima headset voor de gamer die niet al te veel geld wil uitgeven aan een gamingheadset. De Cloud Stinger gaat voor 60,- over de toonbank en biedt naast een bovengemiddeld geluid een prettig comfort. De stevige bouwkwaliteit zorgt er tevens voor dat de headset tegen een stootje kan.

Pas sinds enkele jaren ontwikkelt Kingston, bekend van onder andere computergeheugen en datadragers, hardware voor gamers. Deze hardware wordt uitgebracht onder de merknaam HyperX, dit is de gamingdivisie van Kingston. Sinds 2014 zijn de Cloud-headsets steeds bekender geworden en bieden goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Hun nieuwste headset is de HyperX Cloud Stinger.

Bij het uitpakken van de headset valt direct op dat de headset vrij licht van gewicht is. Het totale gewicht ligt op 275 gram, waardoor hij nauwelijks merkbaar is tijdens het dragen. Desondanks voelt de Cloud Stinger stevig en robuust aan. De buitenkant van de headset is gemaakt van hard plastic en is tevens een behuizing voor het metalen verstelbare frame van de hoofdband. De memory foam oorkussens zijn voorzien van kunstleder waardoor het zacht aanvoelt en goed aansluit op het hoofd. Het enige nadeel van dergelijk materiaal is dat het eerder gaat zweten. In combinatie met het lichte gewicht en de verstelbare hoofdband zorgt dit voor een fijn draagcomfort waardoor de HyperX Cloud Stinger voor lange tijd gedragen kan worden zonder irritaties.

De standaardkabel is vrij kort en is voorzien van een enkele 3,5mm jack-stekker. Dit maakt de headset geschikt voor het gebruik op een console zoals de PlayStation 4 of Xbox One. Om de headset volledig te gebruiken op een PC dien je de verloopkabel te gebruiken waarmee je twee 3,5mm jack-stekkers krijgt. Dit alles maakt de Cloud Stinger een multiplatform headset en inzetbaar voor elk doel.

Hyperx cloud stinger

De vrij grote, maar toch flexibele microfoon is aan het linker oorstuk gemonteerd. In tegenstelling tot vrijwel alle andere headsets uit de HyperX-serie is de microfoon bij de HyperX Stinger niet te ontkoppelen. De microfoon zal dus altijd aanwezig zijn, maar dit hoeft niet direct een nadeel te zijn. De microfoon kan namelijk helemaal omhoog geklapt worden waardoor hij volledig uit het zicht is en niet in de weg zit. In deze stand wordt de microfoon tevens op mute gezet. Wat spraak betreft doet de microfoon goed zijn werk. Gesprekken komen duidelijk over, al is er weinig demping aanwezig. Er wordt relatief veel omgevingsgeluid opgepikt. De rechter oorschelp is voorzien van een schuifje waarmee het volume geregeld kan worden.

HyperX Cloud Stinger

Naast het comfort is het geluidskwaliteit een belangrijk onderdeel van de headset. Hoewel de Cloud Stinger een “budget” headset is, is dit niet te herleiden naar het geluidskwaliteit. De prijs-kwaliteitsverhouding is meer dan prima en de headset is in staat om een lekkere sound te produceren. De headset ondersteunt enkel stereogeluid dat wordt ondersteund door twee 50mm directional drivers.  Hierdoor is de tegenstander toch enigszins te lokaliseren zonder gebruik te maken van een dolby surround. Over het algemeen zijn de tonen goed in balans al had de bas wel wat meer aanwezig mogen zijn. Vooral tijdens de spannende momenten tijdens het gamen mogen explosies wat voller door je oren blazen, maar ook bij het luisteren van muziek mis je net wat volume op de lage tonen. Alles bij elkaar opgeteld levert Kingston met de HyperX Cloud Stinger een prima headset en is zijn geld zeker waard. Zo kost de headset 60,- euro, wat echt niet veel is voor een beetje gamingheadset.