Doorgaan naar artikel
Call of Duty: Modern Warfare Remastered
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Modern Warfare Remastered is de beste Call of Duty-titel sinds Modern Warfare.

Het is inmiddels alweer negen jaar geleden dat Call of Duty 4: Modern Warfare ten tonele verscheen. De game bracht een ware revolutie in het first person shooter-genre en zorgde ervoor dat de Call of Duty-serie zou uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen. De game is nu in een opgepoetse versie beschikbaar als bonus bij de luxe-uitvoeringen van Call of Duty: Infinite Warfare.

Tijdens het spelen vergeet je dat de game eigenlijk al bijna een decennium oud is. Niet alleen de resolutie is verhoogd, maar ook alle lichteffecten en textures zijn sterk verbeterd. Hoewel de remaster er in principe uitziet zoals we ons Modern Warfare herinneren voldoet de oorspronkelijke game zeker niet aan deze standaard. Bij het vergelijken van de twee titels valt pas op hoe leeg en kaal het origineel eigenlijk was. Modern Warfare Remastered laat de game weer voldoen aan de hedendaagse grafische standaard.

Call of Duty Modern Warfare Remastered

Ondertussen is de gameplay gelukkig vrijwel onaangetast. Alleen de flashbang-granaten lijken iets minder krachtig te zijn. Hierdoor is het voltooien van het laatste level Mile High Club op de hoogste moeilijkheidsgraad, Veteran, misschien net iets te lastig geworden. Al voelt het goed om weer een Veteran-moeilijkheidsgraad te hebben die echt uitdagend is. In de delen na Call of Duty 5: World At War was deze vaak iets te eenvoudig uit te spelen.

Modern Warfare bracht de Call of Duty-serie naar het moderne tijdperk. Vervolgdelen werden steeds grootser en futuristischer en met het aankomende Infinite Warfare krijgen we zelfs Call of Duty in Space. Vergeleken met al dit spektakel voelt het verhaal van Modern Warfare erg kleinschalig. Recentere, jongere fans kunnen dit misschien niet waarderen, maar wij snakten weer eens naar een kleinere Call of Duty-titel. Eentje die draait om de personages en het verhaal in plaats van actie en spektakel.