Doorgaan naar artikel
NWTV-panel: Wat vinden we van de Nintendo Switch
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Gisteren is de Nintendo Switch aangekondigd. Wat vinden we nu eigenlijk van de console? Op internet zijn de verschillende mening overal te vinden, maar wat vinden de experts van NWTV er van?

nintendoswitch

Quentin

Gameredacteur

Zelf ben ik fan van mobile gaming, zo heb ik sowieso altijd mijn mobiel bij mij. Meestal ook een PS Vita of mijn Nintendo 3DS bij lange reizen in de trein. Nu werd mijn interesse gewekt door de nieuwe Nintendo Switch, games die ik thuis aan het spelen ben kan ik zo meenemen om vervolgens verder te gaan op elke gewenste locatie. Ook kun je op elk moment samen spelen met vrienden in  multiplayer games door je console gedeeltelijk mee te nemen. Of dit in de toekomst ook lekker gaat werken valt nog te zien, waar ik vooral over twijfel is het delen van de controller met meerdere spelers, een klein stukje van de controller lijkt mij namelijk veel te klein om lekker mee te kunnen gamen,

nintendoswitch_hardware2-0

Rutger

Manager gameredactie

Er zijn eigenlijk twee dingen waar het om gaat draaien als we kijken naar het mogelijke succes van de Nintendo Switch:
– Hoe is de belevenis van de handheld? Is de ervaring niet veel minder als je een console-game op je handheld speelt en hoe is de batterijduur als een handheld een console-ervaring moet nabootsen? Wordt het een sterke toevoeging of is het een gimmick? En worden games die ontwikkeld worden voor de Switch misschien beperkt omdat ze ook op de handheld gespeeld moeten kunnen worden?

– Dan zijn er de games die beschikbaar zijn aan het begin. Eigenlijk was er met de Wii U ook niet heel veel mis, maar er waren te weinig ijzersterke games waarvoor iemand een Wii U moest halen. Veel later pas kreeg je Mario Kart en Super Smash Bros, maar voor die tijd was er nog weinig. Dus wat voor line-up Nintendo zal hebben tijdens de eerste paar maanden na de release van de nieuwe console, zal de toekomst bepalen.
nintendo_switch_6-0-0

Jeffry

Eigenaar NWTV / Nintendoliefhebber

Een nieuwe Nintendo-console is voor mij bijna hetzelfde als voor veel mensen een nieuwe auto is. Ik was woensdagnacht onderweg vanuit het buitenland naar Nederland toen ik las dat de Switch donderdag aangekondigd ging worden en heb er gelijk een afspraak voor afgezegd. Vooralsnog kan ik nog geen echte mening vormen, maar ik word enthousiast van wat ik zag. Een gameconsole die ik mee kan nemen is zoveel makkelijker dan alleen thuis kunnen gamen, zeker met iedereen die een steeds drukker leven heeft en steeds meer mensen in huis die de tv gebruiken.

Wat ik jammer vond was dat een echte verrassing uitbleef en dat liefhebbers zoals ik alleen maar meer vragen kregen. Gelukkig beantwoordt Nintendo deze wel aan de pers, maar prijzen, specificaties en games blijven vooral onduidelijke onderwerpen en nu net die zaken kunnen het succes bepalen. Een nieuwe Mario Kart, Zelda en Mario rond de lancering zullen heel bepalend kunnen zijn en ondersteuning met games van bijvoorbeeld Bethesda minstens net zo veel. Mijn vertrouwen is er overigens alleen maar op vooruit gegaan.