Doorgaan naar artikel
Sony h.ear on MDR-100ABN
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Sony h.ear on MDR-100ABN is niet de meest goedkope hoofdtelefoon op de markt. Met een slordige 299,- euro dien je flink in de buidel te tasten, maar daarvoor krijg je wel op alle fronten een geweldige hoofdtelefoon terug. Het leuke design, de materiaalkeuze, de pasvorm en het geluid zijn allemaal bijzonder goed. De noise cancelling feature werkt verrassend goed en zorgt duidelijk merkbaar voor minder omgevingsgeluid. Hiermee kan je ongestoord genieten van je favoriete muziek

Onder de noemer hoofdtelefoons heeft Sony inmiddels aardig wat modellen. Ze hebben zowel bedrade als draadloze hoofdtelefoons. Een van hun meest recente is de Sony h.ear on MDR-100ABN. De hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren; namelijk groen, rood, roze, geel en zwart. Ideaal voor de gebruikers die niet van standaard zwart houden.

De Sony h.ear on MDR-100ABN is een vrij lichte hoofdtelefoon. Dit is ook duidelijk merkbaar wanneer je hem uit de doos haalt. Daarbij valt het aparte strakke design direct op, met name de oorstukken. Bij het uitpakken kom je eerst een degelijke beschermhoes tegen waarin de hoofdtelefoon vervoerd kan worden zonder hem te beschadigen. Hoewel de h.ear on niet volledig plat kan worden gevouwen, kan hij dusdanig worden ingeklapt zodat hij niet veel ruimte in beslag neemt en makkelijk meegenomen kan worden. Het materiaal waarvan de Sony h.ear on is gemaakt biedt voldoende stevigheid en straalt ook enige luxe uit. Dit komt mede door de bijzonder zachte lederen oorkussens. De binnenkant van de hoofdband is eveneens afgewerkt met de lederen hoofdband.

Sony h.ear on mdr-100abn

Bij het opzetten van de Sony h.ear on MDR-100ABN voelt het allemaal direct goed aan. De pasvorm is bijzonder goed en de lederen oorkussens voelen lekker zacht aan. Ze drukken totaal niet op je hoofd en daardoor kan de hoofdtelefoon voor uren worden gedragen zonder dat je het in de gaten hebt. Aan de onderkant van beide oorstukken zijn enkele knoppen verwerkt. Zo bevat de rechterkant een knop voor het volume, een ingebouwde microfoon en een schakelaar waarmee muziek op pauze gedrukt kan worden, maar ook het volgende of vorige nummer geselecteerd kan worden. Aan de linkerkant is de powerknop geplaatst samen met een ingebouwde microfoon, micro USB-aansluiting en een knop om noise cancelling (nc) in te schakelen. Dit laatstgenoemde is een optie wat erg goed tot zijn recht komt. Wanneer de hoofdtelefoon aan staat samen met de noise cancelling, hoor je direct dat het omgevingsgeluid wordt weggefilterd zonder dat er muziek wordt afgespeeld. Wanneer je muziek afspeelt, dan hoor je vrijwel niets meer van wat er buiten de hoofdtelefoon gebeurd. Dit werkt bijzonder goed en ideaal wanneer je in rust wilt werken zonder gestoord te worden door geluid rondom je heen. Daarnaast worden de oorstukken goed rondom je oren afgesloten door de lederen oorkussens.

Sony h.ear on mdr-100abn

Het geluid dat de Sony h.ear on MDR-100ABN produceert klinkt fantastisch in de oren. In combinatie met de noise cancelling kun je je volledig afsluiten en genieten van elk genre muziek. Midden, hoge en lage tonen denderen zuiver door de oorstukken. Door de goede afsluiting van de oorstukken is er vrijwel niets te horen aan de buitenkant, wat fijn is wanneer je in een ruimte bent waar meerdere mensen aanwezig zijn. De hoofdtelefoon kan snel worden gekoppeld via NFC of simpelweg via het bluetooth menu. Het is overigens ook mogelijk om de hoofdtelefoon aan te sluiten middels de bijgeleverde 3,5 mm jack audiokabel. Voor deze prachtige hoofdtelefoon dien je wel flink wat euro’s neer te leggen; de Sony h.ear on MDR-100ABN kost namelijk 299,- euro.