Doorgaan naar artikel
Rollercoaster Tycoon mobiel komt naar Android en iOS
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

RollerCoaster Tycoon Classic is een prachtige port van de pc-versie voor Android en iOS waar de originele bedenker Chris Sawyer zelf aan heeft gewerkt. De app neemt je mee naar de nostalgie van de klassieke pretparksimulator en heeft een hoge verslavingsgehalte. Erg leuk voor liefhebbers van de RollerCoaster Tycoon Series, die nu ook onderweg de ideale pretpark kunnen bouwen.

Wie vroeger graag RollerCoaster Tycoon speelde, kan nu zijn plezier op met de mobiele versie. Atari bracht een port van RollerCoaster Tycoon 1 en 2 uit voor Android en iOS, onder de naam RollerCoaster Tycoon Classic. De mobiele versie voelt bijna als een exacte kopie van de twee games uit 1999 en 2002, maar nu in een modern jasje.

In RollerCoaster Tycoon gaat het om het bouwen van het ultieme pretpark. Net zoals in de originele game heb je flink wat scenario’s om uit te kiezen, met ieder een doel. Vaak is het doel om een bepaalde hoeveelheid bezoekers, geld of parkwaarde te hebben binnen een tijdsbestek van enkele jaren. Door vermakelijke attracties neer te zetten, het juiste personeel te huren en vooral niet de toiletten te vergeten, houd je de bezoekers tevreden.

Rollercoaster Tycoon mobiel

De app lijkt erg veel op de originele pc-versie. Er is keuze uit een aantal verschillende categorieën attracties, kraampjes en decor. Daarnaast is de befaamde coaster builder ook aanwezig, waarbij je je eigen achtbaan kunt bouwen. Belangrijk is de afwisseling van zowel spannende als rustige attracties, om zo je gasten tevreden te stellen. Voor iedere attractie zijn er mogelijkheden om wat aanpassingen te doen zoals de kosten van een ritje, de wachttijd en de muziek. Verder moet je voldoende kraampjes plaatsen zodat er genoeg mogelijkheid voor eten en drinken is. Dankzij een overzichtelijk menu houd je het parkmanagement in de gaten en neem je personeel aan om je park schoon, veilig en gezellig te houden.

Rollercoaster Tycoon mobiel

Mooi om te zien is dat ondanks het oorspronkelijk een pc-game is, de mobiele versie geen details achterwege laat. In RollerCoaster Tycoon Classic is bijna alles van de originele games verwerkt, inclusief het crashen van de achtbanen en het verdrinken van je nietsvermoedende bezoekers. De enige merkbare verandering is het gebruik van een touchscreen in plaats van een muis. Daardoor is het wat meer priegelwerk, zeker als je de game op een klein scherm speelt. Wel een pluspunt is de mogelijkheid om je park op te slaan. Daarnaast kun je ook tijdens het spelen een andere app openen, zonder dat er iets verloren gaat.

RollerCoaster Tycoon Classic is voor iOS-gebruikers te koop voor €5,99 in de App Store. De Android-versie kost €6,99 en is verkrijgbaar in de Play Store. Daarnaast zijn er nog in-app aankopen beschikbaar, namelijk de Wacky Worlds- en Time Twister-uitbereidingen voor €2,19 per uitbereiding. Ook is er een toolkit voor €6,49 waarmee je de mogelijkheid hebt om zelf scenario’s te maken en parken te delen met vrienden.