Doorgaan naar artikel
MSI lanceert nieuwe 200-serie Arctic moederborden
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

MSI kondigt twee nieuwe 200-serie Arctic moederborden aan, namelijk de Z270/H270 Tomahawk Arctic en de B250M/H270M Mortar Arctic. Eerder op de CES 2017 lanceerde MSI de nieuwe 200-series moederborden voor de nieuwste Intel Kaby Lake processor. Belangrijke kenmerken zoals Intel® Optane™, Intel® Gaming Lan en Audio Boost zijn allemaal aanwezig op de MSI arctic-serie.

De Z270/H270 Tomahawk Arctic is een moederbord met ondersteuning voor de allernieuwste opslagtechnieken. Twee M.2 sloten ondersteunen snelheden tot 32Gb/s. De Tomahawk ondersteunt ook Intel® Optane™ technologie, een techniek waarbij grotere snelheden worden behaald zonder dat dit ten koste gaat van de opslagcapaciteit. De Arctic modellen bevatten ook een USB 3.1 Gen2 controller. Hierdoor is het mogelijk om meerdere USB-apparaten aan te sluiten en overdrachtsnelheden te behalen tot 8Gb/s. Dankzij MSI’s X-Boost-software is het mogelijk om USB-performance te verhogen met maar liefst 20%.

Nieuwe 200-serie Arctic moederborden

De B250M/H270M Mortar Arctic is de micro-ATX formaat van de Arctic-series. Dankzij Intel® Gaming Lan met Lan Protect wordt latency verlaagd voor een optimale online game-ervaring. Gaming Lan is geoptimaliseerd voor online gamen op hoog niveau, dankzij een hoge TCP en UDP doorvoersnelheid. De CPU wordt effectiever gebruikt en levert meer FPS op tijdens het gamen. Daarnaast zorgt MSI Gaming Lan Manager ervoor dat alle processen automatisch geclassificeerd worden en geeft latentie-gevoelige applicaties prioriteit.

Nieuwe 200-serie Arctic moederborden

Ook Audio Boost is aanwezig op de Arctic moederborden. Dankzij gebruik van premium audio componenten, een geïsoleerde audio PCB en gouden connectoren wordt het beste audiosignaal geleverd voor een pure geluidservaring, aldus MSI. Beide modellen bevatten ook DDR4 geheugen inclusief Steel Armor. Ook hierbij wordt gebruikgemaakt van een volledig geïsoleerde geheugencircuit. Steel Armor is een toevoeging die het geheugen en de geheugenslots beschermt tegen fysieke schade en elektrische overbelasting. Dit wordt gedaan door extra aardepunten toe te voegen. Tevens beschermt deze techniek het geheugen tegen elektromagnetische interferentie.

De MSI Arctic moederborden worden in witte strakke kleuren geleverd, vandaar de naam Arctic. De prijzen van de moederborden varieren van 105,04 voor de MSI B250M Mortar Arctic tot 162,96 voor de MSI H270 Tomahawk Arctic.