E3 2017: Microsoft persconferentie datum en tijd bekend

Geschreven door Britt Luttik op 16 februari 2017 - Games

Via het Xbox Twitter-account heeft Microsoft de datum en tijd bekendgemaakt voor de persconferentie tijdens de E3 2017. In tegenstelling tot eerdere jaren zal de conferentie deze keer op zondag plaatsvinden, in plaats van maandag. Op de aankondiging is een afbeelding te zien van Microsofts nieuwste console project, Project Scorpio.

De jaarlijkse E3, ofwel Electronic Entertainment Expo, is een van de grootste beurzen voor de gamesindustrie om daar de nieuwste ontwikkelingen te presenteren. Voorheen was deze beurs alleen toegankelijk voor professionals, journalisten of op uitdnodiging. Sinds dit jaar is het ook mogelijk als bezoeker om zelf voor 250$ een ticket te kopen. Grote bedrijven waaronder Microsoft, Bethesda, Ubisoft en Sony presenteren aan de hand van persconferenties hun nieuwste producten. Op de E3 2016 presenteerde Microsoft al Project Scorpio, een console geschikt voor 4K gaming.

Zoals op de afbeelding te zien is, zal de persconferentie plaatsvinden op zondag 11 juni om 14.00 PST (Pacific Standard Time) in het Galen Center, Los Angeles. Bij de afbeelding stond de tekst “Brace for big news”, wat vermoedelijk een hint zal zijn naar project Scorpio. Wat we tot nu toe weten over Project Scorpio is dat het gaat om een console die een stuk krachtiger zal zijn dan de Xbox One. De console is vooral bedoeld om spellen op 4K resolutie te draaien dankzij acht CPU-kernen, zes-teraflops GPU en 320Gb/s geheugen bandbreedte. Volgens een Xbox-developer zal Project Scorpio een ” Full blown next-gen machine” zijn.

Relevante berichten
Rise of the Tomb Raider komt 28 januari naar de PC
Rise...
Al het nieuws van de E3 Microsoft-persconferentie in één overzicht
Gisterenavond om 18.30 uur was het tijd voor de eerste persconferentie van de E3....
Sony's 84-inch 4K TV opent je ogen
Sony heeft eindelijk details vrijgegeven over zijn nieuwe 84-inch 4K TV, waaronder de release datum en prijs. En vooral dat laatste zal je met verstomming slaan.