Doorgaan naar artikel
Berserk and the Band of the Hawk
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Berserk and the Band of the Hawk is overduidelijk Dynasty Warriors met een Berserk-sausje. Dit soort games is dan misschien niet heel diepgaand of complex, maar het is wel gewoon leuk om te spelen. Het is een must-have voor fans van de mangaserie Berserk, maar ook voor die van Dynasty Warriors.

Berserk and the Band of the Hawk is een hack & slash-game met action-RPG elementen van ontwikkelaar Omega Force. Het is een samenwerking tussen de Dynasty Warriors-serie van Koei Tecmo en de Berserk mangaserie geschreven door Kentarō Miura. Ongeveer een half jaar geleden is dit spel al uitgekomen in Japan onder de naam Berserk Musou.

Berserk and the Band of the Hawk volgt het verhaal van de mangaserie vanaf de Golden Age Arc tot en met de Hawk of the Millennium Empire Arc. Naast de nodige actie bevat het spel ook nog eens zo’n 120 minuten aan beeldmateriaal van de Golden Age-trilogie.

Het verhaal begint met een grote veldslag in een periode die bekend staat als de Golden Age Arc. De huurmoordenaar Guts is een van de strijders op het slagveld. Hij is zoals vele andere een huurmoordenaar en vecht voor niemand anders dan zichzelf. Het uiteindelijke doel is het veroveren van een kasteel en daarvoor moet ook de grootste man van de tegenstander verslagen worden: Bazuso. Zonder enige twijfel gaat Guts in zijn eentje de strijd aan met de veel grotere Bazuso, maar weet als overwinnaar uit het gevecht te komen.

Griffith – de leider van de Band of the Hawk – is onder de indruk van de vechtkunsten van Guts en daagt hem uit voor een duel. In hun eerste gevecht wordt Guts met gemak verslagen en meegenomen naar de basis van de Band of the Hawk. Daar stelt Griffith hem voor om lid te worden van de Band of the Hawk. Guts gaat hier niet direct mee akkoord en daagt Griffith opnieuw uit voor een duel. Ook deze keer moet Guts het onderspit delven omdat hij niet opgewassen is tegen zijn sierlijke vechtkunsten. Guts is daardoor verplicht om lid te worden van de Band of the Hawk.

Berserk and the Band of the Hawk

Het verhaal van Berserk and the Band of the Hawk is erg sterk, maar dat is ook niet meer dan logisch gezien het feit dat het gebaseerd is op de populaire mangaserie Berserk. Er wordt niet alleen gebruikgemaakt van dialogen, maar ook van prachtige anime-stijl cutscenes. De sterke voice-acting is volledig in het Japans en is ook niet anders in te stellen, maar dat is helemaal niet erg want hierdoor komt het verhaal juist beter tot zijn recht. Uiteraard is er wel Engelse ondertiteling beschikbaar.

De verschillende personages in Berserk and the Band of the Hawk zijn erg goed. Met name de twee hoofdrolspelers, Guts en Griffith, zijn geloofwaardige persoonlijkheden waar je hoogstwaarschijnlijk een band mee krijgt. Berserk staat bekend als een duistere mangaserie en dat komt gelukkig in deze game ook goed tot zijn recht.

Berserk and the Band of the Hawk is gebaseerd op de Dynasty Warriors-serie en dat is gelijk vanaf de eerste minuut duidelijk. Het vechtsysteem dat gebruikt word in deze game wijkt dan ook niet heel erg veel af van die van Dynasty Warriors. Bij het vechten komt over het algemeen niet heel erg veel strategie kijken, daardoor komt het vaak neer op een vorm van button bashen. Is dat erg? Nee dat is het niet, want op de een of andere manier haal je veel voldoening uit het afslachten, want dat is het, van tientallen tegenstanders tegelijk.

Naast hack & slash zou je Berserk and the Band of the Hawk ook nog kunnen omschrijven als een action-RPG. Met het winnen van gevechten verdien je namelijk punten en deze zorgen ervoor dat je in level stijgt. Hierdoor word je sterker en komen er nieuwe wapens tot je beschikking. Het RPG-gedeelte in dit spel is niet heel erg complex en gaat voor het grootste gedeelte gewoon automatisch, waardoor er meer tijd overblijft voor hack & slash.

Berserk and the Band of the Hawk

Berserk and the Band of the Hawk is overduidelijk Dynasty Warriors met een Berserk-sausje. Deze spellen bestaan hoofdzakelijk uit een sterk verhaal en heerlijk veel hack & slash-actie. Verwacht dus niet een spel met enorm veel diepgang en complexe gameplay. Omega Force doet waar het goed in is en brengt met Berserk and the Band of the Hawk gewoon weer het zoveelste avontuur waar je heel wat uren in kwijt kunt. Deze game is dan misschien niet voor iedereen, maar het is een must-have voor fans van de Berserk-serie en Dynasty Warriors.