Doorgaan naar artikel
Nieuwe screenshots Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy VII
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Tijdens de Magic Monaco-conventie zijn nieuwe beelden van Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy VII Remake onthult. Tijdens de conferentie was ook Tetsuya Nomura aanwezig, videogameregisseur bij Square Enix en het gezicht achter de Final Fantasy en Kingdom Hearts-reeksen. Lange tijd was Square Enix stil over de ontwikkeling van beide spellen, maar de nieuwe screenshots beloven veel goeds.

Kingdom Hearts 3

De eerste screenshot is van Kingdom Hearts 3, waarop hoofdpersoon Sora tegen een Heartless vecht. Volgens Tetsuya is het een nieuwe soort Heartless en speelt dit gedeelte zich af in Thebes, uit de Disney film Hercules. De Keyblade, het befaamde wapen uit de Kingdom Hearts-serie, kan hier worden gebruikt als een soort schild. Dit wordt de ‘Power Form’ genoemd. Nadat in 2006 door concepten van het spel er een hoop geruchten waren, werd het pas in 2013 aangekondigd door Square Enix. Hoewel de informatie in kleine beetjes naar buiten komt, is het zeker een spel waar we met hoge verwachtingen naar uitkijken. Onlangs in een interview met Gematsu vertelde Tetsuya dat op dit moment in de ontwikkeling van Kingdom Hearts 3 nog werelden worden gemaakt, in een conditie waarin ze nog niet vertoond kunnen worden.

De andere twee screenshots zijn van de Final Fantasy VII Remake. De eerste toont een gedeelte uit het combatsysteem en de tweede is de allereerste bossfight met de Guard Scorpion. Volgens Tetsuya is het mogelijk om een deel van de omgeving te vernietigen gedurende een gevecht. Tetsuya had graag een video willen laten zien, maar dat mocht helaas niet van Square Enix. Final Fantasy VII Remake is de remake voor de PlayStation 4 van het originele spel Final Fantasy VII. Opnieuw zal het verhaal verteld worden van voormalig Shinra soldaat Cloud Strife die tegen het corrupte bedrijf Shinra Megacorporation vecht en voormalig Shinra soldaat Sephiroth probeert te stoppen.

Final Fantasy VII remake

Final Fantasy VII remake

Het ziet ernaar uit dat beide spellen voorlopig nog niet zullen uitkomen. Tetsuya verontschuldigde voor de extra tijd die de spellen in beslag nemen voor de ontwikkeling. Ook beloofde hij dat er dit jaar tijdens een van de grote beurzen de voortgang getoond zal worden.