Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Public Relations
Profiel

Conclusie

Voor een gratis game is Pokémon GO generatie 2 wederom tof. Er zijn wel wat meer opties om er geld in te stoppen bijgekomen, maar gelukkig is dit niet verplicht. Er is misschien nog genoeg te verbeteren, maar Niantic is er volop mee bezig en dus wij zijn vooral heel blij met deze update.

De Pokémon GO generatie 2-update is sinds een tijdje beschikbaar voor iedereen die het spel speelt. Alhoewel er vooraf werd geroepen dat niemand meer zou spelen, loopt de stad weer vol met mensen die op hun schermpje kijken en staan veel lures op de drukke plekken constant aan; een mooie tijd om de game eens opnieuw te reviewen.

De basis is bij Pokémon GO generatie 2 niet veranderd. Over de wereld zijn een enorme lading Pokémon verstopt. Door het spel te gebruiken, kun je ze wanneer ze dichtbij genoeg zijn proberen te vangen en wanneer dit lukt, worden ze toegevoegd aan je Pokédex. Een echt doel heb je niet, maar het compleet krijgen van die Pokédex is voor velen het belangrijkste doel.

Om er maar direct mee te beginnen, blijft hierbij een groot minpunt dat nog altijd niet alle Pokémon (overal) te verkrijgen zijn. Er zijn vier Pokémon regiogebonden en een aantal legendarische Pokémon zijn nog steeds niet verschenen. Alle spelers die de overige 143 Pokémon hadden, hebben er nu echter weer een hoop te doen bij.

De ruim 80 Pokémon zijn natuurlijk gewoon te vangen in de normale wereld. Er is echter ook een tiental Pokémon die vanuit een eerdere generatie geëvolueerd kunnen worden. Daar komt (naast de Pokémon) een van de grote veranderingen om de hoek. Je hebt namelijk voor een aantal van deze nieuwe evoluties een item nodig. Een item is echter niet heel makkelijk te krijgen: wij hebben na 200 Pokestops namelijk slechts één Sunstone te pakken gekregen.

Aan de andere kant hebben we pas 27 van de 100 generatie 2 Pokémon en dus nog genoeg tijd over. Daarnaast is het ook nog eens zo dat wanneer je snel door generatie 2 heen bent, iedereen zal gaan klagen dat het weer te lang duurt voordat generatie 3 komt.

Er zijn echter nog heel veel andere (kleine) aanpassingen toegevoegd. Zo hebben de Pokémon een geslacht gekregen (uitzonderlijk veel mannetjes), maar dat heeft nog geen nut. In het aanvalsscherm kun je sneller bij je pokéballs en je berries, wat zeker een verbetering is. Er zijn tevens twee nieuwe berries toegevoegd, wat een meerwaarde voor de speler is.

Als laatste is er meer aan te passen aan je avatar. Wat echter jammer is, is dat je nu voor bepaalde kledingstukken moet betalen. En vier euro voor een digitale trui is echt een beetje te veel van het goede.