Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Shade ApS The Orb
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over Shade ApS The Orb.

Ook in de wereld van de verlichting wordt steeds meer ontwikkeld. Zo zijn er de bekende Hue-lampen van Philips en verschillende slimme thuisapparaten die op afstand bedienbaar zijn. Daarnaast worden er ook steeds meer ‘slimme’ apparaten ontwikkeld en daar is The Orb van de Deense firma Shade ApS er ook een van.

The Orb is een slimme lamp die voor elke gelegenheid gebruikt kan worden. Hij past zijn verlichting namelijk aan op jouw gemoedstoestand. Hierdoor kan een felle lamp direct veranderen in een romantisch sfeerlichtje wanneer je met je date gaat dineren. Daarnaast regelt The Orb niet alleen de intensiteit van het licht, maar ook de richting waarin het straalt. De bijbehorende app kan worden gebruikt om eigen profielen te creëren die ten allen tijde zijn aan te passen.

Shade ApS The Orb is aangeboden via Indiegogo waar de firma zoekt naar investeerders. Het oorspronkelijke doel van 50.000 dollar is inmiddels ruimschoots opgehaald. Hierdoor kan je voor 18,90 dollar een eigen exemplaar reserveren.