Doorgaan naar artikel
Aankondiging: nieuwe Nokia 3310 en meer
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Nokia, tegenwoordig in handen van HMD Global, heeft onlangs een aantal mooie toestellen aangekondigd. Zo zien we naast een nieuwe Nokia 3310 ook meer hedendaagse modellen als de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6.

Het persbericht geeft de volgende informatie:

Nieuwe Nokia 3310

“De klassieke mobiele telefoon in een hedendaags ontwerp herboren. Dun, licht en duurzaam: de nieuwe Nokia 3310 is een moderne uitvoering van een van ’s werelds best verkochte telefoons aller tijden. De 3310 heeft een gesprekstijd van 22 uur en een stand-bytijd van een maand – en dat in een fris, kleurrijk en modern ontwerp. De verkrijgbare kleuren zijn Warm Red en Yellow (met een glossy afwerking), en Dark Blue en Grey (beide met een matte afwerking). Een vernieuwde versie van het spel Snake staat bovendien vooraf geïnstalleerd. De Nokia 3310 is verkrijgbaar voor een gemiddelde wereldwijde retail adviesprijs van 49 euro.”

Nokia 3

“Een oogstrelende nieuwe smartphone met een uitstekende gebruikerservaring tegen een ongekende prijs. Ook hier is de aluminium behuizing gemaakt uit één stuk aluminium en gaat over in een 5 inch Corning® Gorilla® Glass-scherm. De smartphone beschikt over twee camera’s (voor en achter) en heeft een compacte en elegante vorm. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in de opvallende kleuren Silver White, Matte Black, Tempered Blue en Copper White. De gemiddelde wereldwijde retail adviesprijs van het toestel is 139 euro.”

Nokia 5

“Een slanke en compacte smartphone die perfect in je hand past. Met hoogwaardige precision engineering is de Nokia 5 gemaakt uit één blok 6000-series aluminium dat naadloos lijkt voort te vloeien in het 5,2 inch IPS HD Corning® Gorilla® Glass-scherm. De Nokia 5 draait op een Qualcomm® Snapdragon 430-chipset en de Qualcomm® Adreno 505-grafische processor en combineert een robuuste structuur met gevoel voor details en de kwaliteit van high-end smartphones voor iedereen. De Nokia 5 is verkrijgbaar in vier kleuren – Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper. De wereldwijde gemiddelde adviesprijs is 189 euro.”

Nokia 6

“Is een combinatie van ongeëvenaard vakmanschap en een herkenbaar ontwerp met uitstekende geluidskwaliteit en een indrukwekkend scherp en kleurrijk 5,5 inch full-HD-scherm. De Nokia 6 heeft een strakke aluminium unibody gemaakt uit één blok van 6000-series aluminium. Met de slimme audioversterker met dual speakers profiteren consumenten van een diepere bas en een helder geluid. Dolby Atmos® zorgt voor een uitstekende geluidservaring. Het toestel is verkrijgbaar in vier kleuren – Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper. De gemiddelde wereldwijde adviesprijs ligt rond 229 euro.”

Nokia 6 Arte Black Limited Edition

“De Nokia 6 Arte Black Limited Edition beschikt over 64 GB opslaggeheugen en 4 GB werkgeheugen. Deze speciale versie combineert de beste eigenschappen van de Nokia 6-serie in een prachtig, zwart hoogglans ontwerp en krijgt een gemiddelde wereldwijde adviesprijs van 299 euro.”

Nokia 6 serie, nieuwe Nokia 3310