Doorgaan naar artikel
Outlast 2 releasedatum bekend
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

De Outlast 2 releasedatum is door ontwikkelaar Red Barrels bekendgemaakt, namelijk 25 april. Het spel zal worden uitgebracht voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast kondigde Red Barrels een Outlast Trinity-editie aan waarin Outlast, Outlast: Whistleblower DLC en Outlast 2 worden gebundeld. Deze bundel is echter alleen beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

In first-person survival horror Outlast kroop je in de rol van een journalist om onderzoek te doen naar een psychiatrische instelling. Dankzij de aansluitende Outlast: Whistleblower DLC werd het verhaal mooi afgerond. Outlast 2 is het vervolg en deze keer speelt journalist Blake Langermann de hoofdrol. Samen met zijn vrouw Lynn doet hij onderzoek naar de moord van een zwangere vrouw Jane Doe. Echter wordt het stel gescheiden van elkaar door een helikoptercrash. Terwijl Blake op zoek gaat naar zijn vrouw, maakt hij een reis door een dorp waar duisternis heerst zoals we gewend zijn van Outlast. 

Outlast 2 releasedatum

Uniek aan de Outlast-spellen is het feit dat je een doodnormale journalist bent. Je hebt geen ongewone superkrachten of wapens en je kunt de vijanden niet slaan of neerhalen. Het enige wat je kunt doen is rennen en verstoppen. Ook dit element zal hoofdzakelijk terugkomen in Outlast 2. Daarnaast keert de welbekende camera terug, het essentiële middel om in de duisternis te kunnen verkennen en tegelijkertijd de grootste frustratie, want batterijen zijn altijd schaars.

Het eerste deel van Outlast werd positief ontvangen en ontving verschillende prijzen waaronder “Best of E3”. Overigens is Outlast vooral voor diegene met een sterk hart én een sterke maag. In het eerste deel waren al behoorlijk wat gruwelijke taferelen te zien en van Outlast 2 zullen we ook niet minder verwachten.