Doorgaan naar artikel
Festival Friday – De kleine parels van de Pinkpop 2017 line-up
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Vorige week woensdag kwam dan eindelijk de bijna volledige Pinkpop 2017 line-up naar buiten. In Paradiso maakte festivalbaas Jan Smeets een lijst vol grote namen bekend. Zo kunnen we Justin Bieber, Green Day en de Kings of Leon verwachten. Maar naast al die grote namen staan natuurlijk ook kleinere bands geprogrammeerd. Daarom besteden wij in deze Festival Friday aandacht aan drie kleine pareltjes in het programma van Pinkpop.

Declan McKenna

De pas achttienjarige Declan McKenna is bezig met een zegetour. Hij trad in de V.S. al op bij de talkshow van Conan O’Brien en zijn single ‘Isombard’ was begin dit jaar al megahit bij 3FM. Terecht! McKenna zijn indiepop heeft veel weg van het laatste album van Vampire Weekend. Zijn nummers zijn zwaar beladen voor zo’n jonge man; hij snijdt onderwerpen aan zoals de corruptie bij Fifa en in Isombard zingt hij over angst die zenders zoals Fox opwekken bij de burgers. Met zijn maatschappelijke nummers veroverde hij al Noorderslag en benoemde 3voor12 hem tot de beste act op het festival. Dat belooft veel goeds voor Pinkpop!

Pierce Brothers

De afgelopen twee jaar stonden ze al op Festival Mundial waar zij beide keren uitgroeiden tot publieksfavoriete. Het wordt nu ook de tweede keer Pinkpop voor de Australische broers, want in 2015 stonden de voormalig straatmuzikanten ook al op het podium in Limburg. Bij de bekendmaking in Paradiso afgelopen woensdag kwam er ook een luid gejuich vanuit de zaal. De Pierce Brothers zou je namelijk kunnen omschrijven als de ideale festivalband. Dankzij hun verleden van optreden op straat weten zij dat je het publiek niet altijd zomaar voor jou komt. De broers zwepen elk optreden het publiek helemaal op! De props, het contact met de festivalbezoekers en de chemie tussen de Pierce Brothers zorgt er voor dat iedereen mee gaat in het feest dat de twee creëren op het podium.

 

Busty and the Bass

Over feest gesproken! Busty and the Bass brengt de funk naar Pinkpop. Ze ontmoeten elkaar in het studentenleven van Montreal en veroverde daar vanuit studentenhuizen en kleine kroegen langzaam bekendheid in de stad. Deze zomer maken ze de grote oversteek om met hun uptempo-muziek de Europese festivals te veroveren. Dat de combinatie van blazers en rap werkt weten we natuurlijk allemaal na Typhoon. Anders dan de Nederlandse rapper snijdt Busty and the Bass geen politieke problemen aan maar zorgen zij voor een positieve vibe. De zon gaat gegarandeerd schijnen in Landgraaf!

Op 11 maart begon de kaartverkoop voor Pinkpop. Voor het festival zijn zowel dag- als weekendkaarten te koop. Weekendkaarten kosten €195 en dagkaarten zijn €95 per stuk. Pinkpop vindt plaats tijdens het Pinksterweekend en duurt van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni. Meer informatie over alle bands en de volledige Pinkpop 2017 line-up vind je hier.