Doorgaan naar artikel
1-2 Switch
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

1-2 Switch is een leuke game met een aantal leuke en een aantal mindere minigames. Ondanks dat het spel 28 games bevat, is het niet de gevraagde 50 euro waard.

Bij Nintendo is er een kei in om games uit te brengen rond de lancering van een nieuwe console die je direct kennis laten maken met alle functies, maar vooral leuk zijn met heel veel vrienden. Op de Wii was dat Wii Sports en op de Wii U was dat Nintendo Land. Beiden zeer verschillende games, maar wel erg leuk. Nu is daar voor de Nintendo Switch 1-2 Switch aan toegevoegd. Kan dit spel dezelfde successen evenaren?

1-2 switch

Om te kijken of een spel de specifieke functies kan uitlichten, moeten we eerst weten wat die functies zijn. Bij de Switch zijn dat de mogelijkheid het scherm los te gebruiken en natuurlijk de Joy-Cons. Deze nieuwe controllers hebben HD-Rumble, infraroodsensoren en natuurlijk bewegingssensoren.

In de maar liefst 28 spelletjes zit altijd wel één functie verwerkt. Het mee te kunnen nemen scherm is overigens slechts in een enkel spel ook een functie. Wat daar juist zo handig aan is, is dat je het kunt meenemen naar ieder willekeurig feestje. Want laten we eerlijk zijn, in je eentje ga je geen 1-2 Switch spelen op de bank.

Het niveau en de funfactor van de spelletjes verschilt enorm. Bijvoorbeeld Soda Shake, Eating Contest en Wizard zijn erg leuk om tegen elkaar te spelen. Air Guitar, Baby en Gorilla juist weer helemaal niet. En dat maakt het aantal van 28 al wel iets anders. Veel spelletjes, betekent niet altijd dat er veel leuks tussen zit.

Toch zijn er genoeg dingen die 1-2 Switch op menig verjaardag in een leuk (drank)spelletje kan veranderen. Er is echter een ander nadeel dat niet te maken heeft met de gameplay of de functies van de Switch, namelijk de prijs. Die ligt rond de 50 euro en dat is het spel zeker niet waard. En dat terwijl Wii Sports helemaal gratis was en Nintendo Land in ieder geval een stuk goedkoper was. We begrijpen dat Nintendo geen verlies wil maken, maar dit doet wel af aan de game.