Doorgaan naar artikel
Met nieuwe minigame kun je in Minecraft vliegen
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Met een nieuwe minigame kun je vanaf 28 maart in Minecraft vliegen. De nieuwe minigame, genaamd Glide, maakt gebruik van de Elytra-vleugels die eerder in de kerst-update werden geïntroduceerd.

Door de vleugels te dragen is het mogelijk om mee te doen aan de Time Attack of Score Attack mode. In de Time Attack mode is het een race tegen de klok, waarbij snelheidboosts en thermal drafts in je voordeel gebruikt kunnen worden. In de Score Attack draait het juist om zoveel mogelijk punten scoren door door alle ringen te vliegen. Goed opletten is belangrijk, want zo zou je wel eens shortcuts kunnen vinden. Daarnaast heb je de keuze om je eigen score te verbeteren in de solo-modus of tegen andere spelers online te spelen. De update ondersteunt tot maar liefst zestien spelers die het tegen elkaar kunnen opnemen

Minecraft minigame maakt vliegen mogelijk

In het begin zal er maar één soort parcours beschikbaar zjin, dat geïnspireerd is op de Battle-map Cavern. Andere soorten parcoursen zullen verschijnen in het eerste DLC-pakket, waarbij het thema vooral om beesten draait.

Zoals op het Minecraft-blog staat, wordt de update uitgebracht op de PlayStation 4 en de Xbox One. Het is nog onduidelijk of er plannen zijn om op andere platformen de update uit te brengen. Onlangs werd ook bevestigd dat er een Minecraft-versie zal worden uitgebracht voor de Nintendo Switch, hoewel de datum nog niet bevestigd is.