Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Koningsdagfestivals
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Over een maand is het alweer tijd voor het jaarlijkse feest met onze wc-pot werpende koning. Niet alleen de steden die de Oranjes aandoen zullen leuk zijn om te bezoeken. Naast alle festiviteiten zijn er namelijk in het land tal van festivals waar Koningsdag word gevierd. Daarom bespreken wij hier drie van de leukste Koningsdagfestivals in deze Festival Friday.

Kingsland Festival (Amsterdam / Den Bosch / Groningen / Maastricht / Twente)

Het Kingsland Festival is overal in ons land te vinden. Ideaal, want zo hoeft niemand ver te reizen om dit evenement te bezoeken. Kingsland heeft dit jaar flink uitgepakt met de line-up. Zo staan Tiësto, Afrojack, Martin Garrix, Fedde le Grand, Nicky Romero, Sam Feldt en Jonas Blue verspreid door het land. Per locatie verschilt de line-up, maar overal komen dus een aantal van deze grote namen! Kingsland Festival is groots opgezet en dus ook leuk als je met een grote groep vrienden op pad gaat tijdens Koningsdag!

Tickets voor het festival variëren nu tussen de €28,50 en €39,50 per stuk. Dit komt omdat de prijzen oplopen naarmate de verschillende locaties uitverkocht raken. Informatie over alle vijf de locaties vind je hier. Zowel Amsterdam en Groningen zijn nu in de laatste fase van de verkoop, dus wacht niet te lang!

Festival Friday - Martin Garrix op Kingsland Festival

Foto: Louis van Baar

Oranjebloesem (Amsterdam)

Tussen de duinen, aan het strand, op de heuvelrug en onder de vuurtoren. Het klinkt als een dagje op Ameland, maar niets is minder waar. Net buiten het stedelijke Amsterdam vindt dit jaar voor de vierde keer Oranjebloesem plaats. Weg van de drukte in de stad kun je genieten van een uitzicht over het Ijsselmeer. Dit jaar is het uitgebreid met een extra live-podium waar onder andere de afrobeats van Jungle by Night zullen klinken. Op de andere podia zullen zoals gewoonlijk underground elektronische muziek te horen zijn.

Ook de kaartverkoop van Oranjebloesem gaat hard. Het zit inmiddels in de vierde en laatste fase! Deze laatste tickets gaan voor €34 over de toonbank. De gehele line-up en verdere info over de kaartverkoop is te vinden op de website. Dus wil je weg van de drukte, rustig genieten van je biertje en een zomers gevoel hebben eind april? Ga dan naar Oranjebloesem!

Festival Friday - Oranjebloesem

Foto: Oranjebloesem

Kralingse Bos Festival (Rotterdam)

De organisatoren van het Kralingse Bos Festival lijken er vooral een feest te willen maken op Koningsdag. Met artiesten zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Vengaboys en Trafassi, de mannen van ‘kleine wasjes, grote wasjes’ en het origineel van ‘Waka Waka‘. Naast deze artiesten is er nog veel meer te zien op het festival. Zo zijn er een heleboel hip-hop-acts zoals F1rstman, Cho, Jayh en een immense lading aan dj’s met als blikvangers Fritz Kalkbrenner en A-Trak.

Met vijf podia is de keuze reuze in Rotterdam. En dat maar voor €25! Daarom behoort het Kralingse Bos Festival tot de leukste Koningsdagfestivals van Nederland. Tickets voor het Kralingse Bos Festival vind je hier.

Het Rijk Alleen _ Kralingse Bos-104

Foto: Kralingse Bos Festival