Doorgaan naar artikel
Top 5 leukste 1 april grappen
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Op 1 april worden de nodige grappen en grollen weer uit de kast gehaald om elkaar eens goed voor de gek te houden. Bedrijven maken daar ook handig gebruik van om zo meer aandacht te trekken. Hoewel we de meeste grappen al redelijk snel doorhebben, zijn er sommige zo goed bedacht dat we het werkelijk geloven. Speciaal voor vandaag hebben we een top 5 leukste 1 april grappen samengesteld met daarin de meest opmerkelijke en originele grappen.

T-Mobile

BingeOn Up

Op 31 maart 2016 kondigde T-mobile de BingeOn Up gratis aan voor al haar klanten. Met dit hands-free-apparaat is het mogelijk om overal en altijd films te kijken, zonder dat je tegen objecten aanloopt. Als je naar de reclame kijkt wordt al snel duidelijk dat het om een grap gaat, want het idee is redelijk lachwekkend en ongeloofwaardig. Toch is het niet compleet belachelijk, want het zou een uitermate handige gadget kunnen zijn voor in bed.

Square Enix

ChocoGo

De makers van Final Fantasy XIV introduceerden aan hun fans de nieuwste innovatie, genaamd ChocoGo. Final Fantasy-fans konden uiteraard al raden dat het hierbij om de befaamde Chocobo ging, het wezen dat als vervoersmiddel gebruikt wordt in Final Fantasy. Met behulp van de ChocoGo-app kies je een bestemming en een Chocobo naar keuze. Je kunt zelfs de Chocobo tippen met extra groenten. Jammer genoeg was dit ook een 1 april grap, hoewel we dit graag nog in de toekomst zouden zien verschijnen.

Google

Gmail Tap

Gmail Tap werd door Google geïntroduceerd als antwoord op het overweldigende toetsenbord op de smartphone. Met behulp van Morse-code zou het beantwoorden van een e-mail in de toekomst veel gemakkelijker worden. Er zijn maar twee knoppen nodig om Morse-code te gebruiken en een antwoord te schrijven. Dankzij een extra optie zou men zelfs twee e-mails tegelijk kunnen beantwoorden met het gebruik van maar vier knoppen. Hoewel Morse-code een ideale oplossing is voor blinden en slechtzienden, zou dit voor de rest alleen maar meer werk opleveren. Desondanks is deze grap goed bedacht door Google.

Samsung

Galaxy Blade edge


beste 1 april grappen

Met trots presenteerde Samsung wereld’s eerste Smart mes, de Galaxy Blade edge. De Galaxy Blade edge is een combinatie van een smartphone en een professioneel mes. Sensors in de Galaxy Blade edge analyseren, met behulp van algoritmes, de grip en kracht van diegene die het gebruikt en corrigeren de gebruiker waar nodig. Een sensor dat menselijk bloed meet, zorgt ervoor dat een noodoproep wordt gedaan zodra er gevaarlijke situaties ontstaan. En dankzij KNOX security zul je jezelf nooit meer in de vingers snijden. Gelukkig is deze de Galaxy Blade edge hittebestendig en dus is angst voor ontploffing niet meer nodig. Het is uiteraard een grap van Samsung, maar voor de volledige specificaties kun je uiteraard een kijkje nemen op deze pagina.

Hema

De rookworstvlaai

Dan hebben we natuurlijk ook nog goede 1 april grappen van eigen bodem en toevallig introduceert Hema dit weekend de rookworstvlaai. Een heerlijke vlaai gevuld met rookworst, Hema hotdog-saus en sesamzaadjes is voor de prijs van 8,- verkrijgbaar. Natuurlijk is het origineel, maar zou het werkelijk een grap zijn? Want na de frikandel met discodip is niets meer onmogelijk.