Doorgaan naar artikel
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Eerder zagen we al op de website van Total War een countdown en nu heeft deze de nul bereikt. En daarmee heeft Sega Total War: Warhammer II aangekondigd. Eerder in 2012 kondigde Sega een samenwerkingsverband aan met Games Workshop en in mei 2015 kwam Total War: Warhammer uit. In de Total War-serie, bekend als een Real-Time Strategy en fantasy-genre, leidt de speler enorme veldslagen met legers van verschillende volkeren.

In Total War: Warhammer II worden vier nieuwe speelbare rassen geintroduceerd: High Elves, Dark Elves en de Lizardmen. Een vierde moet nog aangekondigd worden, maar in de trailer is er een subtiele hint naar de Skaven. Spelers worden meegenomen naar de continenten ver ten westen van de Old World, namelijk Ulthuan, Naggaroth, The Southlands en Lustria. Hoewel Sega de klassieke Total War-speelstijl belooft, bevat Warhammer II een nieuwe manier van hoe het verhaal vertaald wordt. Alle rassen strijden om de redding of de vernietiging van de Great Vortex die al millenia draait over Ulthuan. De speler kan kiezen uit een van de acht legendarische Lords van de vier rassen. Het conflict is gedoemd om te eindigen in een catastrofale strijd.

De nieuwe campagne van Total War: Warhammer II biedt maar liefst honderden uren gameplay. Voor de spelers die beiden games in bezit hebben, zal er kort na de release een gratis update vrijkomen. In deze update komt de campagne map vrij, gecombineerd met zowel de oude als de nieuwe wereldregio’s. Daardoor is het mogelijk om met ieder ras te spelen dat je in bezit hebt. Total War: Warhammer 2 zal later dit jaar uitkomen voor de PC.