Doorgaan naar artikel
Ontwikkelaar CD Projekt sluit een The Witcher 4 niet uit
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Ontwikkelaar CD Projekt sluit een nieuwe The Witcher 4 niet uit, dat lieten ze weten tijdens een presentatie van de financiële resultaten.

Tijdens de conferentie werd de vraag gesteld of er een vervolg op The Witcher 3 zou komen. Hierop antwoordde de studio: “The Witcher was ontworpen als een trilogie en een trilogie kan geen vierde deel hebben, toch?”. Daarna vervolgden ze met: “We houden heel erg van deze wereld. We hebben vijftien jaar van ons leven en heel veel geld erin geïnvesteerd. Dus we zullen erover nadenken.” De Witcher-serie, die is gebaseerd op de boeken van de schrijver Andrzej Sapkowski, is al meer dan 25 miljoen keer verkocht.

Dit jaar zal door CD Projekt Gwent: The Witcher Card Game uitgebracht worden, een spin-off gebaseerd op het populaire kaartspel in The Witcher. Uiteraard zou dit een hint kunnen zijn naar meerdere spin-offs van The Witcher, wellicht met een ander personage in de hoofdrol. Daarnaast is CD Projekt ook bezig met de ontwikkeling van het langverwachte Cyberpunk 2077, waar ondertussen al meer dan 300 man aan werkt. Hoewel dit jaar in het teken van Gwent zal staan, hopen we op meer informatie over de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Mocht CD Projekt toch besluiten om een vervolg op The Witcher te ontwikkelen, kunnen we naar verwachting zeker zo een tien tot vijftien jaar wachten. Vooral omdat CD Projekt kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Gwent: The Witcher Card Game zal waarschijnlijk later dit jaar worden uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Vanaf dit weekend is het mogelijk om mee te doen met de bèta op de PlayStation 4, daarvoor kun je je op de site registreren. Op Cyberpunk 2077 zullen we voorlopig nog even moeten wachten, maar ondertussen kun je hieronder de trailer bekijken: