Doorgaan naar artikel
Welke Project Scorpio details weten we tot nu toe?
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Tijdens de E3 2016 kondigde Microsoft Project Scorpio aan, de nieuwe krachtige Xbox. Hoewel er al een hoop informatie bekend is, zijn er nog altijd veel vragen onbeantwoord over de console en blijft deze nieuwe Xbox mysterieus. Eerder schreven we al dat de onthulling van Project Scorpio deze week zal zijn. Speciaal daarvoor zetten we alle Project Scorpio details op een rijtje.

Volgens Microsoft zal Scorpio een rekenkracht hebben van zes teraflops en 320GB/s werkgeheugen. Daarmee focust Microsoft vooral op 4K resolutie gaming en virtual reality. De huidige Xbox One heeft een maximale rekenkracht van 1,3 teraflops en theoretisch 200GB/s werkgeheugen. Scorpio zou potentieel meer dan 4,5 keer krachtiger zijn dan de Xbox One. Project Scorpio zal de krachtigste console zijn die tot nu toe gemaakt is, aldus Microsoft.

Tijdens de E3 2016 bevestigde Microsoft dat Project Scorpio geen exclusieve games zal hebben. In plaats daarvan zullen games dynamisch geoptimaliseerd worden tussen de Xbox One en Project Scorpio. Overigens zijn er al enkele games bekend waarvan we weten dat ze op Project Scorpio met 4k ondersteuning zullen verschijnen. Project Scorpio zal daarnaast dezelfde OS hebben als de Xbox One, inclusief alle functies. Denk hierbij aan het Universal Windows Platform, apps, Cortana, etc. Project Scorpio kan ook gebruik maken van alle games en accessoires van de Xbox One en zelfs bepaalde Xbox 360-spellen afspelen via Backwards Compatibility

Ook zal Project Scorpio UHD Bluray kunnen afspelen en zal hij mogelijkheden bevatten om te kunnen streamen. Daarnaast is het afgelopen met de grote lompe voedingen die onder andere bij de Xbox 360 en One aanwezig waren. De voeding zal bij Project Scorpio namelijk aan de binnenkant zitten.

Over de prijs weten we nog weinig, maar door de ontwikkelaars werd Project Scorpio een ‘premium product’ genoemd. Dit doet natuurlijk de angst opwekken dat het om bedragen gaat die ongeveer even hoog zijn als dure game-pc’s. Gelukkig is dat gerucht de kop ingedrukt door Phil Spencer die zegt dat hij mikt op een normale console-prijs. Velen schatten dat de prijs zo rond de 400 euro ligt, dat is inderdaad rond de normale prijs voor een nieuwe console.

Als laatste weten we dat met Project Scorpio, Microsoft uitgevers nog meer wil stimuleren om hun Xbox games ook op de PC uit te brengen. Ze mikken er namelijk op het zo makkelijk mogelijk te maken om een 4k, geoptimaliseerde Xbox titel te porten naar de PC. Zo zal het verschil tussen console en PC nog kleiner worden en zullen er hopelijk veel games op beide platformen uitkomen.