Doorgaan naar artikel
Uncharted The Lost Legacy speelduur is bekend
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De nieuwe DLC van Uncharted is al enkele keren de revue gepasseerd. Daarbij werd gesproken over de aanwezigheid van een grote map, maar niet zo zeer hoeveel uren speelplezier een gemiddelde gamer mag verwachten. Ook hier krijgen gamers antwoord op, want de Uncharted The Lost Legacy speelduur is bekend. Volgens Arne Meyer van ontwikkelaar Naughty Dog zal de DLC ongeveer tien uur duren. Dit kwam ter sprake tijdens een interview met IBTimes UK. Tijdens dit interview kwam ook de British Academy Game Award ter sprake, die eerder werd gewonnen door Uncharted 4: A Thiefs End.

Meyer vertelt ook dat bij de ontwikkeling duidelijk werd dat alle ideeën voor de Uncharted The Lost Legacy niet zouden passen in een game van minder dan tien uur.  Naughty Dog was dan ook niet van plan om dit in te korten of enkele stukken weg te laten, ze wilden zoveel mogelijk content leveren. De fans zullen met dit nieuws wellicht laaiend enthousiast zijn, nu ze met een losstaande uitbreiding nog eens tien uur kunnen genieten van een veelbesproken gameserie. Uncharted 4: A Thiefs End was het laatste deel en ronde hiermee de franchise van Nathan Drake af. De gamers zullen het in de DLC ook zonder hem moeten doen. Eerder werd al bekend gemaakt dat Drake geen rol heeft in Uncharted The Lost Legacy. Het verhaal zal du draaien rondom Nadine Rossen en Chloe Frazer welke samen op zoek gaan naar een Indiaas voorwerp dat uit de handen van de slechteriken moet blijven.

Volgens de ontwikkelaar krijgen de gamers met deze uitbreiding een compleet nieuwe Uncharted-ervaring, welke overigens los van de originele game gespeeld kan worden. Helaas is er nog geen exacte releasedatum bekend.