Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Wildeburg 2017
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Het volledige programma voor Wildeburg 2017 is bekend. Een goed moment om eens aandacht te geven aan dit relatief nieuwe festival. Vorig jaar was de eerste editie op het recreatiepark Netl De Wildste Tuin. Dit jaar waren zowel de weekend- als dagkaarten binnen no-time uitverkocht. Dit komt doordat er veel mensen geïnteresseerd zijn in het evenement van de organisatoren van Into The Woods.

Wildeburg doet ons bij de eerste aanblik denken aan het Mandala-festival. Ook hier zien wij mooi aangeklede stages gelegen aan het water en veel dj’s met af en toe een toffe live act. Of hoe Wildeburg het zelf noemt: “Ruim drie dagen kamperen in het bamboebos vol muzikale en creatieve waanzin.”

Wat zo leuk is aan Wildeburg, is het vrije gevoel dat het festival heeft. Geen grote namen die je moet zien maar allemaal kleinere acts die je juist weten te verrassen. Hierdoor hoef je niet steeds te hobbelen van stage naar stage maar zoek je zelf je plek op het festival waar jij heerlijk chillt.

Leuke live-acts die wij toch aanraden even te checken zijn onder andere CUT_ en De Likt. Die laatste braken afgelopen weekend de Jack Daniels Stage op Paaspop helemaal af! Frontman Jordy Dijkshoorn wist in zijn strakke broekje heel het publiek mee te krijgen en bracht de halve show al crowdsurfend door over de bezoekers. Op festivals zoals Wildeburg doen Afrobeats-acts het altijd goed! Daarom zijn wij blij dat zowel Orlando Julius als Ebo Taylor naar de flevopolder afreizen om de zon te laten schijnen in ons kikkerlandje. Het volledige programma met ruim 90 optredens vind je hier.

Kaarten Wildeburg 2017

Mocht je toch nog naar Wildeburg 2017 willen, dan kan je via Ticketswap je kaarten proberen te krijgen. Alle kaarten voor het festival staan op naam en bij binnenkomst wordt iedereen gecontroleerd. Dit doen de organisatoren omdat kaarten voor het festival erg gewild zijn, dus ook bij zwarthandelaren.