Doorgaan naar artikel
Nieuwe afbeeldingen Project Scorpio upscaling-techniek
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

De Project Scorpio upscaling-techniek naar 4K belooft nu al veel goeds. Volgens Windows Central heeft Microsoft verschillende technieken besproken die ontwikkelaars hiervoor kunnen gebruiken. Daarnaast liet Microsoft een techdemo zien met daarin de verschillen tussen Xbox One en Project Scorpio.

Op de afbeelding is een vrouw te zien waar vervolgens ingezoomd is op haar gezicht. Het verschil tussen de Xbox One en Project Scorpio is goed te zien, waarbij bij de Xbox One een resolutie van 1080p is gebruikt en bij Project Scorpio een 4K resolutie. Bij de 4K resolutie zijn de details veel verfijnder rondom het gezicht. Bekijk hier de afbeeldingen van de techdemo. Uiteraard zal de rekenkracht van maar liefst zes teraflops hier een bijdrage aan leveren. Eerder deze maand werden de specificaties van Project Scorpio onthult.

Voor diegene die interesse heeft in Project Scorpio zal een tv met 4K resolutie essentieel zijn om van alle voordelen te kunnen genieten. Ook bij een 1080p HDTV zal het verschil merkbaar zijn dankzij supersampling, een techniek om kartelige randen weg te werken. Zelfs bij backward-compatible Xbox 360-games zouden verbetering zichtbaar moeten zijn op Project Scorpio.