Doorgaan naar artikel
Mario Kart 8 Deluxe tips & tricks – alles wat je moet weten!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Vanaf vandaag ligt Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch in de winkels. Alle gamers die het spel hadden op de Nintendo Wii U hebben natuurlijk een voorsprong. Daarom hebben we tien Mario Kart 8 Deluxe tips & tricks op een rijtje gezet, zodat ook jij met een (kleine) voorsprong kunt starten.

Starten

Krijg altijd een extra boost

Wat is er nu handiger dan starten met een voorsprong. Dit is misschien wel de makkelijkste tip die we geven: start met gas geven zodra de twee volledig is verschenen en houd dit vol tot je start. In de onderstaande video wordt dit nog eens goed voorgedaan:

Munten

Ga steeds sneller

Verspreid over de verschillende tracks van Mario Kart 8 Deluxe liggen vele muntjes verborgen. Deze helpen je om extra voertuigen en onderdelen voor voertuigen vrij te spelen, maar er is nog iets. Naarmate je meer muntjes krijgt tijdens een race, wordt je kart steeds sneller. Bij tien muntjes rij je dus op z’n snelst.

Statistieken

Vind de balans

Wanneer je je personage hebt gekozen en je gaat je kart samenstellen, dan heeft dit ook nog echt nut. In eerste instantie zie je dit niet, maar als je op de plus of de min drukt krijg je de balans van je kart te zien, waar je aan kunt sleutelen door een andere kart, andere wielen of een andere glider te pakken.

Driften

Kom met meer snelheid uit de bocht

Wie de Nintendo 64-versie van Mario Kart heeft gespeeld zal het nog wel weten. Driften kan je helpen met het beter doorkomen van bochten, maar bieden je ook een boost aan het einde. Dat is bij Mario Kart 8 Deluxe niet anders. Hier kun je niet één soort boost krijgen, maar zelfs drie. Als het je lukt lang genoeg te driften, krijg je een paarse boost die extra snel is en extra lang duurt.

Gouden voertuig

De beste balans

Eerder al vertelden we dat het verzamelen van muntjes belangrijk is. Niet alleen dus voor snelheid, maar ook voor voertuigen en onderdelen hiervoor. De beste balans krijg je als je een volledig gouden voertuig hebt. Hiervoor moet je wel eerst alle grand prix met minimaal één ster halen voor de gouden kart, 10.000 muntjes halen voor de gouden glider en alle ghosts verslaan in time trials voor de gouden banden.

Springen

Krijg extra boosts

Wanneer je over een randje of een ophoging rijdt, krijg je de kans om hier een voordeel uit te halen. Spring je precies op het moment dat je hier overheen rijdt, dan krijg je een boost en dus een kleine versnelling.

De toeter

Weer superschildjes af

Het is de grootste frustratie voor iedere goede Mario Kart-speler. Je ligt een race lang zonder problemen eerste en dan komt het blauwe superschildje. In Mario Kart 8 Deluxe is er een mogelijkheid je hier tegen te weren. Als je een speciale toeter krijgt en die gebruikt wanneer het schildje vlak boven je hoofd hangt, dan valt deze uit de lucht. Het werkt overigens ook tegen rode en groene schildjes.

Slipstream

Haal voordeel uit je voorganger

Wanneer je maar achter je tegenstander blijft hangen en er niet voorbijkomt, moet je eens proberen er direct achter te rijden. Je krijgt dan met dank aan de slipstream een soort van boost, waardoor je even een stukje sneller gaat en je tegenstander toch met gemak kunt inhalen.

Gewichtsloos

Meer snelheid

Wanneer je tegen een medespeler aanrijdt, kost dit je normaal tijd. In Mario Kart 8 Deluxe heb je echter momenten waarop je gewichtsloos wordt en dan is dit net even anders. Rijd je dan tegen speciaal paaltje of een medespeler, dan krijg je een kleine boost. Ideaal om net iets makkelijker vooruit te komen.